ساعد مشکی؛ بضاعت گرافیک ما همین است


ساعد مشکی در گفت و گو با فارس درباره ارزیابی خود از آثار ارائه شده به نهمین دوسالانه گرافیک ایران، گفت: این دوسالانه بسیار آبرومندانه و خوب برگزار شد و این اتفاق بزرگی است.
مشکی درباره آثار ایرانی در بخش بین‌الملل معتقد است: ما همچنان در بخش پوستر، نسبت به کشورهای پیشرفته عقب‌تر هستیم و در این دوسالانه هم هیچ اثر درخشان ایرانی را در برابر آثار خوب خارجی پیدا نمی‌کنید.
مشکی با بیان این که گرافیک را نمی‌توان به صورت مستقل ارزیابی کرد تصریح کرد: گرافیک به مسائل بسیاری از جمله مسائل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... بسته است و به طور مستقل نمی‌توان آن را ارزیابی کرد.
این طراح گرافیک که در کمیته انتخاب آثار نهمین دوسالانه نیز حضور داشته است در ادامه درباره گرافیک محیطی و آثاری که در بخش ملی ارائه شده است، گفت: برخی آثار بخش ملی مثل طراحی آرم و نشانه مخاطب خاص دارند ولی بیلبوردها هر روز در معرض دید میلیون‌ها نفر قرار دارند و این بخش از تبلیغات در ایران بیمار است که البته ارتباطی به گرافیک ندارد، چون گرافیک تنها 10 درصد از سیستم تبلیغات را تشکیل می‌دهد و زمانی که تبلیغات ایران قوی عمل کند، گرافیک هم می‌تواند به خوبی در این بخش ظاهر شود.
وی در ادامه افزود: البته در ایران همه این کارها را طراح گرافیک‌ها انجام می‌دهند ولی به هر حال بیلبوردها ملاک خوبی برای ارزیابی گرافیک ما نیست.
مشکی درباره آثار ایرانی در بخش بین‌الملل گفت: گرافیک ایران در مقایسه با گرافیک 43 کشور جهان در شرایط سختی قرار می‌گیرد. زیرا باید پوسترهای هیچ کس ندیده خود را با پوسترهای 120 در 180 و با تیراژ بالای خارجی‌ها مقایسه کنیم، پوسترهای ما تنها در نمایشگاه به نمایش درمی‌آید و در ارتباط با مردم قرار نمی‌گیرد ولی پوسترها در دیگر کشورها زنده است و در ارتباط با مردم در همه جای شهرهای‌شان نصب می‌شود.
مشکی درباره راه برون رفت از این مشکلات، گفت: نمی‌توان گرافیک را یک شبه به سطح جامعه کشاند، بلکه باید ابتدا سفارشی باشد، جایی برای نصب آثار در سطح شهر در نظر گرفته شود تا مردم این آثار را ببینند و طراح گرافیک‌ها هم کار رقبایشان را در مواجه با مخاطب ببینند تا گرافیک رونق پیدا کند.
این طراح گرافیک درباره غلبه فرم بر محتوا در آثار طراحان گرافیک امروز گفت: بدون شک فرم بر محتوا غلبه کرده است ولی این گرایش به فرم در گرافیک دنیا هم وجود دارد.
وی افزود: البته باید این روند غلبه فرم بر محتوا در آثار ایرانی آسیب‌شناسی شود چون در ایران به دلیل کم‌فکری و کم‌کاری همه به سوی فرم گرایش پیدا کرده‌اند.
ساعد مشکی در ادامه درباره هویت ملی و ایرانی در آثار ایرانی توضیح داد: هویت را نمی‌توان تزریق کرد، اگر طراح ایرانی باشد و به کشور و تاریخ خود علاقه داشته باشد این هویت را در آثارش می‌توان دید.
وی با بیان این که هویت در داخل کشور قابل سنجش است گفت: هویت ایرانی آثار ما در کشور خودمان قابل ارزیابی است و خارجیان درک درستی از فرهنگ و تاریخ کشور ما ندارند تا بتوانند این هویت را در آثار ما تشخیص دهند.

زمان انتشار: ۲۱:۳۸ ۱۳۹۵/۹/۲۸

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن