چهره‌هایی که همراهمان بودند (بخش دوم)


مجله الکترونیکی رنگ با حمایت «نوشت افزار آرت‌لاین / Artline» در ابتدای سال جاری همزمان با روز جهانی گرافیک اقدام به برگزاری رویدادی با عنوان «تبریک‌های ماندگار» کرد، که در آن کارت‌های تبریک روز جهانی گرافیک با طراحی بهراد جوانبخت و با امضای چهره‌هایی از جامعه پزشکان، معماران، ورزشکاران، موسیقی‌دانان، هنرمندان تاتر و سینما، نویسندگان، مورخان، صنعتگران و بازرگانان مطرح کشور به دست 2000 طراح گرافیک درسراسر کشور رسید.

مجله رنگ اکنون قصد دارد ضمن سپاس از تمام کسانی که پس از دریافت کارت مراتب لطف خود را ابراز داشتند و همچنین افرادی که مهربانانه در این پروژه حضور یافتند و اقدام به امضای کارت‌ها کردند؛ پس از گذشت نزدیک به 6 ماه از انجام پروژه به جهت یاددآوری آن رویداد به معرفی کامل‌تر و جامع‌تری از افراد مطرح و تاثیرگذار آن پروژه بپردازد.
 


پس در ادامه با ما باشید:

 

محمدحسن سمسار
دارای دکتری تاریخ از دانشگاه تهران، عضو هیات علمی و مدیر بخش معماری و هنر دایره المعارف بزرگ اسلامی از سال 1365 می باشد. او در باستان شناسی اوضاع اجتماعی و شرایط زندگی، استادی مسلط است.
محمدحسن سمسار در سال 1313 در اواسط سلطنت رضا شاه پهلوی، در شیراز چشم به جهان گشود. لیسانس باستان شناسی و تاریخ هنر از دانشگاه تهران در سال1337، لیسانس تاریخ درسال1342، لیسانس مطالعات تاریخی و تحقیقات تاریخ از دانشگاه تهران و دکتری تاریخ از همان دانشگاه است. او در رشته تاریخ و تحصیلات در رشته باستان شناسی دکتری دارد.
مشاغل و سمت های مورد تصدی او، عضویت در هیات علمی و مدیر بخش معماری و هنر دایره المعارف بزرگ اسلامی از سال1365، موزه دار و رئیس موزه هنرهای تزیینی و سرپرست کل اداره موزه ها از سال1337 تا 1357 و کارشناس نسخ خطی وزارت فرهنگ و هنر، مدرس تاریخ هنر در گروه باستان شناسی و استاد مدعو دانشگاه تهران و تربیت مدرس بوده است. محمدحسن سمسار سال هاست که به تدریس باستان شناسی و حفاظت نسخ خطی در دانشگاه تهران و تربیت مدرس بوده است.
از آثار می توان به جغرافیای تاریخی سیراف، گزینه ای در شاهکاری نگارگری و خوشنویسی تهران، گنجینه کتب و نقاشی خطی، موزه های ایران، هنر ایران اشاره کرد.
 
فرشید شفیعی
فرشید شفیعی متولد ۱۳۴۷ در تهران و هنرمند نقاش، تصویرگر و انیماتور است. آثار وی در بسیاری از نمایشگاه‌های داخلی و خارجی به نمایش درآمده و جایزه‌هایی در زمینه‌های مختلف هنری از جمله سیب طلای نمایشگاه بین‌المللی تصویرگری کتاب براتیسلاوا را کسب کرده است.
شفیعی دارای مدرک کارشناسی گرافیک از دانشگاه آزاد اسلامی و کارشناسی ارشد پویانمایی از دانشگاه هنر تهران است.
 
هوشنگ شهبازی
هوشنگ شهبازی روز 13 خردادماه ۱۳۳۵ در شهرستان میانه از توابع آذربایجان شرقی چشم به جهان گشود. پدرش معلم بود. تحصیلات مقدماتی را در زادگاهش به پایان برد و به دنبال بازنشستگی پدر به تهران آمد و پس از اخذ دیپلم فنی و دیپلم ریاضی، وارد دانشکده هواپیمایی ایران شد. او مدت ۷ سال کارشناس صلاحیت پرواز سازمان هواپیمائی کشوری و ۱۱ سال مهندس پرواز ایرباس ۳۰۰ و بوئینگ ۷۲۷ بود و پس از شرکت در دوره خلبانی، کمک خلبان هواپیمای ۷۲۷ و ایرباس ۳۰۰، ۷۰۷ و ۷۴۷ گردید و بعد از ارتقاء به مرتبه خلبانی، کاپیتان پرواز بوئینگ ۷۲۷ شد.
روز سه شنبه ۲۶ مهرماه ۱۳۹۰، هواپیمای بوئینگ ۷۲۷ طی پرواز شماره ۷۴۳ مسکو - تهران در خط هواپیمایی ایران ایر با هدایت کاپیتان هوشنگ شهبازی، در فاصله ۱۵ مایلی فرودگاه بین المللی امام خمینی، دچار نقص در باز شدن چرخ دماغه هواپیما شد. این پرواز در نهایت به سمت فرودگاه مهرآباد تغییر مسیر داد و علیرغم کمبود امکانات مورد نیاز خلبان، با همکاری کادر پرواز و به واسطه مهارت و درایت خلبان شهبازی، بوئینگ ۷۲۷ چهل ساله، با ۹۷ مسافر و ۱۹ خدمه پرواز و بدون چرخ دماغه، به طرزی اعجاب آور در فرودگاه مهرآباد به سلامت به زمین نشست.
 
بهرام شیردل
در سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد. در سال ۱۹۷۸ میلادی (۱۳۵۷ خورشیدی) از دانشگاه تورنتوی کانادا در رشته معماری فارغ التحصیل شد و به سال ۱۹۸۲ میلادی دوره تخصصی معماری را در آکادمی هنر کرنبروک در ایالت میشیگان آمریکا، زیر نظر دانیل لیبسکیند گذراند.
او فعالیت حرفه‌ای خود را با تاسیس دفتر «مهندسان مشاور آکس رونو» در لس آنجلس آغاز و پس از آن با عنوان «مهندسان مشاور شیردل و کیپنیس» در لندن ادامه داد. این دفتر از سال ۱۳۷۶ خورشیدی و با نام «مهندسان مشاور شیردل و همکاران» در تهران فعالیت معماری خود را دنبال نموده است. این دفاتر پروژه های معماری خاص و شاخصی را در آمریکا، انگلیس، ژاپن، چین، برزیل، کانادا، ایران و ۹ کشور دیگر به انجام رسانده‌اند.
او در سال ۱۹۷۹ میلادی موفق به دریافت مدال کریستوفر رن از انجمن صنفی معماران کانادا و نماینده ملکه بریتانیا و در سال ۱۹۹۴ میلادی موفق به دریافت مدال طلای شهرسازی شهر جدید شانگلیو از جمهوری خلق چین شد.
معماری او بارها در نشریات و نمایشگاه های مختلف سراسر دنیا در معرض نمایش قرار گرفته است که از آن میان می توان به ارائه پروژه معماری در بی‌ینال ونیز، به سال ۱۹۸۴ میلادی اشاره نمود.
از مهمترین پروژه‌های طراحی شده او می توان به مواردی از این دست اشاره کرد:
طرح جامع مرکز شهر لس آنجلس آمریکا ۱۹۸۷
کتابخانه ی اسکندریه مصر ۱۹۸۹
مرکز تاریخی شهر مونترال کانادا ۱۹۹۰
مرکز گردهمایی شهر نارا در ژاپن ۱۹۹۱
طرح موزه اسکاتلند ۱۹۹۲
طرح جامع شهر جدید چانگلیو در چین  ۱۹۹۵
سفارت ایران در برزیل سال ۱۳۸۰
موزه بزرگ مصر سال ۱۳۸۱
مرکز تجاری شیراز بین سال های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵
 
حمیدرضا صدر
حمیدرضا صدر متولد ۲۸ اسفند ۱۳۳۴ در مشهد می‌باشد.
حمیدرضا صدر استاد دانشگاه و روزنامه‌نگار است. فعالیت روزنامه‌نگاری او در زمینه نقد سینما و فوتبال است و معمولاً به عنوان کارشناس فوتبال به برنامه‌های صدا و سیما و به خصوص برنامه‌های زنده ورزشی شبکه سوم دعوت می‏‌شود. صدر دانش آموخته کارشناسی اقتصاد و کارشناسی ارشد شهرسازی از دانشگاه تهران و مقطع دکترا از دانشگاه لیدز بریتانیا است و هم اکنون در رشته سینما در دانشکده هنرهای زیبا تدریس می‌کند.
 
منصور ضابطیان
منصور ضابطیان متولد ۷ آذر ۱۳۴۹ در تهران است. روزنامه‌نگار، کارگردان، مجری و تهیه کننده.
او کار حرفه‌ای را با روزنامه‌نگاری آغاز کرد و مصاحبه‌ها و گزارش‌های مختلفی برای مجلات و روزنامه‌های حیات نو، چلچراغ، گزارش فیلم و کلک می‌نوشت. در سال ۱۳۷۸ کار در تلویزیون را آغاز کرد. «سبد»، «مردم ایران سلام»، «جغرافیای فریاد»، «فرش واژه»،«نقره» و «رادیو ۷» از معروف‌ترین کارهای او در تلویزیون است. او کتابی با عنوان «مارک و پلو» منتشر کرد که حاوی شرح سفرهایش در قالب مصاحبه و گزارش به کشورهای فرانسه، اسپانیا، لبنان، هندوستان، ایتالیا، اتریش، ارمنستان، کره جنوبی و آمریکاست. او با افراد سرشناسی مثل لی یونگ آئه و نجف دریابندری مصاحبه کرده‌است.
او دو سال پی درپی جایزه قلم بلورین بهترین گفتگوی سال و یک سال هم جایزه قلم بلورین بهترین گزارش سال را در جشنواره مطبوعات کسب کرده است.
 
طناز طباطبایی
طناز طباطبایی متولد۲۰ اردیبهشت ۱۳۶۲ در تهران و بازیگر سینما، تلویزیون و تآتر ایران است. وی فارغ التحصیل کارگردانی تآتر می‌باشد. در فیلم‌های بسیاری چون نارنجی پوش، هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند، مرهم و... به ایفای نقش پرداخته است.
 
محمدعلی علاقبند
جواهرساز ایرانی که سالیان سال است در این حرفه مشغول به کار می‌باشد.
وی یکی از افراد تاثیرگذار این حوزه است.

حسین علیزاده
حسین علیزاده سال ۱۳۳۰ در منطقه سید نصرالدین بازار تهران از والدینی آذربایجانی- فارسی زبان متولد شد. پس از تحصیل در هنرستان موسیقی به دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران رفت و همزمان در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی به یادگیری و اجرای کنسرت پرداخت.
او نزد هوشنگ ظریف، حبیب‌الله صالحی، محمود کریمی، علی اکبر شهنازی، داریوش صفوت، نورعلی برومند، سعید هرمزی، یوسف فروتن و عبدالله دوامی موسیقی آموخته است و در سال‌های آغازین دهه‌ی ۱۳۶۰ خورشیدی در دانشگاه آزاد برلین نیز تحصیل کرده‌است.
علیزاده در سال ۱۳۴۷ عضو ارکستر رودکی بود. دو کنسرت او در جشن هنر شیراز آغاز راه او به عنوان یکی از وزنه های موسیقی ایرانی بود. او با عضویت در گروه چاووش همراه با دیگر استادان موسیقی ایران از جمله محمدرضا لطفی و پرویز مشکاتیان آثار جاودانه‌ای در موسیقی ایران اجرا کرد و نیز با آموزش به هنرجویان موسیقی تأثیر مهمی در تربیت موسیقی‌دانان و نوازندگان پس از انقلاب گذاشت. علیزاده در اوایل دهه هفتاد ریاست هنرستان موسیقی را بر عهده داشت.
علیزاده تا سال ۱۳۸۴ با شجریان در قالب گروهی چهار نفره همراه با کیهان کلهر و همایون شجریان به برگزاری کنسرت و اجرای برنامه در کشورهای مختلف مشغول بود.
حسین علیزاده دارای دو فرزند به نام‌های صبا (نوازنده کمانچه) و نیما (نوازنده رباب و تار) است که هم اکنون در گروه هم آوایان زیر نظر علیزاده فعالیت دارند.
حسین علیزاده تا به حال سه بار برای آلبوم های «فریاد»، «بی تو به سر نمی‌شود» و «به تماشای آب های سپید» نامزد جایزه گرمی در بخش «بهترین آلبوم سنتی جهان» شده است. جوایز گرمی معتبرترین جایزه صنعت ضبط و پخش موسیقی در آمریکا محسوب می‌شوند.
 
بهروز غریب پور
متولد ۱۳۲۹ سنندج نویسنده کارگردان تآتر و سینما و استاد نمایش عروسکی است. لیسانس رشته هنرهای نمایشی از دانشکده هنرهای زیبا - دانشگاه تهران ۱۳۴۹. تحصیلات ناتمام در آکادمی هنرهای دراماتیک رم و بازگشت به ایران در ۱۳۵۸ در جریان انقلاب ۱۳۵۷. معلم دبستان از۱۳۴۷تا۱۳۴۸. مدرس دانشگاه تهران - دانشگاه هنر، دانشکده صدا و سیما، دانشگاه سوره از ۱۳۶۰.
او تالیفات، ترجمه، فعالیت‌های فرهنگی، نمایشی و سینمایی بسیاری دارد که تنها به برخی اشاره می‌شود:
رئیس مرکز آموزش تآتر و تآتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان در شهرهای مختلف ایران از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۹
مشاور فرهنگی شهردار تهران از سال ۱۳۶۹
بنیانگذار و مدیر خانه هنرمندان ایران‏
عضو مرکز بین‌المللی تآتر عروسکی یونیما از ۲۰۰۰
رئیس شورای تشکیلات عروسکی WAP پراگ از ۲۰۰۶
نویسنده فیلمنامه دونده به همراه امیر نادری سال ۱۳۶۴ و ...
نگارش، کارگردانی، طراحی صحنه و نور در نمایش اپرای عروسکی مولوی تهران، تالار فردوسی؛ ۱۳۸۸
نگارش، کارگردانی، طراحی صحنه و نور در نمایش اپرای عروسکی حافظ تهران، تالار فردوسی؛ 1391
نگارش، کارگردانی، طراحی صحنه و نور در نمایش اپرای عروسکی رستم و سهراب؛ تهران، تالار فردوسی؛ ۱۳۸۳
ترجمه قلعه حیوانات ۱۳۸۴
تآتر در ایران ۱۳۸۴
ترجمه بینوایان ۱۳۸۵
ترجمه کلبه عمو تم ۱۳۸۵
 
امراله فرهادی
متولد 1335 فارس است. فارغ التحصیل گرافیک از دانشکده هنرهای تزئینی تهران. موسس و مدیر گروه گرافیک آگراندیسمان، آژانس تبلیغاتی ویژه گرافیک، موسسه فرهنگی هنری ویژه پردازان سبز، انتشارات ویژه نگار و مدرسه حرفه ای ویژه، عضو هیات موسس انجمن های صنفی «طراحان گرافیک ایران» و «آژانس‌‌های تبلیغاتی ایران»، عضو سازمان جهانی تبلیغاتIAA .
کار حرفه‌ای در حوزه تبلیغات از سال ۱۳۵۳ در آژانس‌های تبلیغاتی مشهور تهران مانند آوانگارد آغاز کرده. مشاور بازاریابی و تبلیغاتی چندین شرکت معتبر، راهنمایی و مشاوره پایان‌نامه‌های لیسانس و فوق لیسانس در رشته گرافیک، دبیر و سخنگوی انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، داوری و دبیری دوسالانه‌های گرافیک و ... در کارنامه این هنرمند ثبت شده‌اند.
 
دکتر رمضانعلی قاسمی
101 سال از عمر او می‌گذرد. او موسس اولین دراگ استور در ایران است. دراگ استور تخت‌ جمشید، اولین دراگ استور با تعریف روز دنیا در تهران توسط او بنیان گذارده شد.
 
بدرالزمان قریب
زبان‌شناس ایرانی، جزو چهره‌های ماندگار ایران و از اعضای پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مشاور رئیس این فرهنگستان است. در سال ۱۳۰۸ در تهران به دنیا آمد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همین شهر گذراند. پس از دریافت مدرک لیسانس زبان و ادبیات فارسی و گذراندن یک سال در رشته پزشکی از دانشگاه تهران، به امریکا رفت. دکتر قریب، سال۱۳۴۰ با استفاده از بورس شاگردان اول، به دانشگاه کالیفرنیا در برکلی وارد شد و با راهنمایی پروفسور هنینگ به تحقیق پرداخت و پایان نامه دکتری خود را با عنوان «تحلیل ساختاری فعل در زبان سغدی» نوشت. او پس از بازگشت به ایران در دانشگاه‌های شیراز و تهران به تدریس پرداخت و در حال حاضر عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی و مدیر گروه گویش‌شناسی است. دو کتاب از آثار بدرالزمان قریب به عنوان کتاب سال جمهوری اسلامی ایران از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزیده شده‌اند. از جمله کتاب فرهنگ زبان سغدی در سال ۱۳۷۴ و کتاب زبان های خاموش که در سال ۱۳۶۵ منتشر شده است.
 
علی کرمانیان
علی کرمانیان متولد شهریور 1344 در تهران است. وی فوق لیسانس معماری از مدرسه‌ معماری Bartlett دانشگاه UCL لندن با رتبه‌ ممتاز است؛ همچنین به عنوان دستیار در دانشکده PCL لندن به تدریس پرداخته است.
کرمانیان مدیر گروه معماری دانشگاه آزاد تهران مرکز و برگزار کننده و عضو هیات داوران اولین مسابقه معماری دانشجویی کشور  بوده است.
وی دو بار منتخب هیات داوران جایزه‌ی بزرگ معمار شده است. او هم اکنون مالک شرکت طراحی معماری و ساخت و ساز کرمانیان و همکاران است.
 
کیانوش کیانی هفت لنگ
او پژوهشگر علوم اجتماعی است. کیانوش کیانی هفت لنگ در سال 1335 در شهرستان ایذه در استان خوزستان به دنیا آمد. وی در زادگاه خود دیپلم طبیعی را در سال 1354 اخذ کرد و در دانشگاه تربیت معلم رشته جغرافیای طبیعی-علمی را ادامه تحصیل داد و در سال 1374 از دانشگاه آزاد اسلامی در رشته جغرافیای انسانی مدرک دکترای خود را اخذ کرد.
وی عضو شورای ارزیابی اسناد مجلس شورای اسلامی، رئیس کارگروه نخبگان، کمیته نخبگان، قومیت‌ها و خرده فرهنگ‌ها مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو کمسیون اجرائی آئین نامه سازماندهی عشایر، ستاد تدوین برنامه پنجم سازمان امور عشایر ایران، عضو گروه علمی فرهنگی و هنر عشایری- فرهنگستان هنر و مشاور امور اسناد، کتابخانه و موزه بانک ملی ایران بوده است.
 
نیکی کریمی
متولد ۱۹ آبان ۱۳۵۰، تهران، بازیگر، کارگردان و مترجم است. وی تاکنون در چندین جشنواره جهانی فیلم به عنوان داور حضور داشته است. کریمی با کسب چهار جایزه از جشنواره‌های گوناگون بین‌المللی یکی از موفق‌ترین بازیگران ایرانی از لحاظ تعداد جوایز جهانی بوده است.
نخستین حضور جدی‌اش را می‌توان در فیلم «عروس» به کارگردانی بهروز افخمی در سال ۱۳۶۹ دانست. نیکی کریمی و ابوالفضل پورعرب را اولین ستارگان سینمای ایران پس از انقلاب می‌دانند. وی چندین بار نامزد دریافت جایزه سیمرغ بلورین جشنواره فجر شده و آن را دریافت کرده.
او سه فیلم به نام های «یک شب»، «چند روز بعد« و «سوت پایان« را کارگردانی و ساخته است.
 
لیلی گلستان
لیلی گلستان متولد ۲۳ تیر ۱۳۲۳؛ مترجم و نگارخانه‌دار است.
لیلی گلستان در ۱۳۶۰ در گاراژ خانه‌اش کتاب فروشی دایر کرد. این کتاب فروشی به‌زودی معروف شد و نویسندگان و شعرایی نظیر احمد شاملو، محمد زهری، احمد محمود، علی اکبر سعیدی سیرجانی، عبدالحسین نوایی و بسیاری دیگر مرتب به آنجا می‌رفتند. پس از مدتی کتاب فروشی را به نگارخانه هنرهای تجسمی با نام نگارخانه گلستان تبدیل کرد.
 
فرهاد مجیدی
فرهاد مجیدی قادیکلایی متولد ۱۳ خرداد ۱۳۵۵؛ بازیکن حرفه‌ای فوتبال است که در ۷ آبان ۱۳۹۲ در باشگاه استقلال تهران از فوتبال حرفه‌ای کناره گیری کرد. وی سابقه بازی در باشگاه‌های بهمن کرج، راپیدوین اتریش، الوصل امارات، العین امارات، الاهلی امارات، النصر امارات و الغرافه قطر را دارد.
 
ناصر ممدوح
ناصر ممدوح متولد 26 بهمن 1321 تهران است. صدای دلنشین این هنرمند به عنوان دوبلور، سال‌های مدیدی است که در گوش مردم زنگ می‌زند.
علاقه به پزشکی منجر به تحصیل او در رشته تجربی بوده ولی سرنوشت، دوبله را سر راهش قرار داد. او می‌گوید: به سینما علاقه وافری داشتم، سعی می‌کردم در هر فرصتی به دیدن فیلم‌هایی که اکران می‌شد بروم، آرزو داشتم به کار بازیگری و کارگردانی بپردازم، ولی دست تقدیر مرا به سوی گویندگی سوق داد که به نوعی بی‌ارتباط با سینما نبود و می‌توانست مرا ارضاء کند.
او زیر نظر زنده اساتیدی چون آقایان عطاالله کاملی، احمد رسول زاده، علی کسمایی، هوشنگ لطیف‌پور، مانی خواجوی‌ها و محمد علی زرندی به کار گویندگی پرداخت که نتیجه آن دوبله آثار ماندگار مستند و سینما توسط اوست. ناصر ممدوح اکنون یکی از بازیگران مطرح، مدیر دوبلاژ و مجری برخی برنامه‌های تلویزیون است.
 
علی اشرف صادقی
متولد ۲۵ اردیبهشت ۱۳۲۰ در قم است. زبان‌شناس، استاد بازنشسته دانشگاه تهران و عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی است. او به عنوان چهره ماندگار در حوزه ادبیات معرفی شده است.
صادقی در خانواده‌ای مذهبی به دنیا آمد. پدرش معلم بود، ولی پدربزرگش اشرف الواعظین واعظ بود و پدرِ پدربزرگش مجتهد بود. پس از تحصیلات ابتدایی و متوسطه در قم، در ۱۳۳۸ صادقی به دانشگاه تهران رفت و در ۱۳۴۱ لیسانس ادبیات فارسی گرفت. وی در ۱۳۴۲ به دانشگاه سوربن در فرانسه رفت و در آنجا در رشته زبان‌شناسی عمومی ادامه تحصیل داد و ۱۳۴۶ مدرک دکتری گرفت و به ایران بازگشت.
 
سید ضیاء موحد
سید ضیاء موحّد استاد فلسفه و منطق و شاعر ایرانی است. ضیاء موحد ۱۲ دی۱۳۲۱ در اصفهان متولد شد.
وی مدیر گروه منطق، مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، عضو هیات امنای مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، عضو کمیته ترفیعات مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، مدیر کمیته علمی فلسفه زبان و منطقِ انجمن زبانشناسی ایران و معاون پژوهشی انجمن حکمت و فلسفه ایران بوده است.
 
کاوه مهربانی
دیپلم AA را با درجه ممتاز و Dipom Prizeرا در سال 1983 گرفته و در AA و Oxford Brookes تدریس کرده. معماری فعالیت جانبی و گرایش اصلی‌اش هنر و تحقیق است.
در ایران در چند طرح به عنوان مشاور طراحی داشته، از جمله: خیابان جمهوری از فردوسی تا فلسطین، بافت مسکونی در عودلاجان، میدان امام حسین (باوند)، که هیچ کدام اجرا نشد.
دغدغه اصلی او مدرنیزم دموکراتیک در حال تخریب است. مقالات او در مجله معمار، DOMUS و Abitare  چاپ شده.
 
اسماعیل میر فخرایی
بی‌شک بسیاری از ما برنامه‌های موفق اسماعیل میرفخرایی را در تلویزیون و رادیو دیده و شنیده‌ایم. متولد 1325 در تهران و از تبار تفرش است. مجری و تهیه‌کننده برنامه‌های علمی تلویزیون ایرانی است. او فارغ التحصیل رشته لیسانس زیست شناسی از دانشگاه تهران و رشته رادیو و تلویزیون از دانشگاه ایلینوی جنوبی و فوق لیسانس ارتباطات در آموزش از همان دانشگاه است و دکترای رشته ارتباطات از دانشگاه Curtin استرالیا.
وی کار خود را در سال ۱۳۴۵ به عنوان مجری و تهیه‌کننده برنامه‌های علمی مجموعه‌ای به نام «دانش» در رادیو و تلویزیون شروع کرد. از جمله فعالیت او: ساخت بیش از ۵۰۰ برنامه در زمینه مسائل علمی، شرکت در مجموعه تلویزیونی با عنوان «جمعیت، حال، آینده» و ساخت مجموعه علمی «با طبیعت» می‌باشد. میرفخرایی در کنار فعالیت‌های خود به تدریس در دانشگاه‌های خارج از کشور نیز اشتغال دارد.
او هم اکنون در استرالیا ساکن است.
 
توران میرهادی
۱۳۰۶ استاد ادبیات کودکان، نویسنده و متخصص آموزش و پرورش یکی از شخصیت‌های برجسته فرهنگی است که بیش از شصت سال در گستره آموزش و پرورش، فرهنگ کودکی و ادبیات کودکان کوشیده و در این روند یکی از چهره‌های تاثیرگذار سده کنونی ایران بوده است. او یکی از بنیان‌گذاران شورای کتاب کودک است و از سال ۱۳۵۸ تا کنون سرپرستی تدوین و تالیف فرهنگنامه کودکان و نوجوانان را نیز برعهده داشته است.
پدرش دانش آموخته مهندسی مکانیک ماشین‌آلات و راه و ساختمان از آلمان بود.
در پاییز ۱۳۲۵ در برای تحصیل زمینه علوم تربیتی و روان‌شناسی به پاریس رفت. در سال 1330 به ایران بازگشت.
او به همراه تعدادی از زنان تحصیل کرده و فرهیخته پایه‌گذار نظام نهاد کودکی در ایران است. این گروه در عرصه آموزش و پرورش و ادبیات کودکان، ناشران بزرگ را تشویق به انتشار کتاب‌های کودکان می‌کردند و توانستند طرح راه‌اندازی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را که یکی از برجسته‌ترین و کاراترین نهادهای فرهنگی بود، به تصویب برسانند. همچنین این گروه در عرصه آموزش کودکان روستایی با پایه‌گذاری سپاه دانش به آموزشیاران این نهاد آموزش و مشاوره می‌دادند و توانستند اندیشه تغییر نگاه به کودکان را در جامعه بزرگسالان جا بیاندازند.
او از سال 1358 تاکنون هدایت گروه تدوین و تالیف فرهنگنامه کودک و نوجوان را بر عهده دارد.
 
پیمان هوشمندزاده
متولد ۱۳۴۸ در تهران. عکاس و نویسنده ایرانی است. او چند کتاب نوشته است و در زمینه عکاسی برنده جایزه‌های گوناگون شده و نمایشگاه‌های گروهی و انفرادی بسیاری در تهران، بلژیک، دانمارک، یونان، لبنان، برلین، استرالیا، گرجستان، کویت، نیویورک، پاریس برگزار کرده‌است.
از کتاب‌های او:
شاخ، مجموعه داستان پیوسته، نشر چشمه، ۱۳۸۸
ها کردن، مجموعه داستان، نشر چشمه، ۱۳۸۶
حذف به قرینه مستی نوشته‌های کوتاه (۱۰۰ نسخه دست نویس)، تهران ۱۳۸۳
وقت گل نی، مجموعه داستان، نشر آرویج، ۱۳۸۰
دو تا نقطه، مجموعه داستان، نشر آرویج، ۱۳۷۹
و از جوایز او:
۱۳۸۳ نفر سوم نهمین دوسالانه عکس ایران، تهران
۱۳۷۸ نفر دوم جشنواره عکس مطبوعات، تهران
۱۳۷۷ برنده مدال طلا در نمایشگاه بین‌المللی عکس کودک، تهران
۱۳۷۶ نفر دوم مسابقه بین‌المللی عکس مستند، تهران
۱۳۷۶ برنده مدال برنز فیاپ دوسالانه بین‌المللی عکس، موزه هنرهای معاصر ایران، تهران
 را می‌توان نام برد.
 
رضا یزدانی
رضا یزدانی خواننده، نوازنده، آهنگساز و بازیگر سینما متولد 1350 در تهران می‌باشد. تخصص او در نواختن گیتار خصوصاً گیتار الکتریک و سبک راک و سافت راک می‌باشد. یزدانی موسیقی حرفه‌ای را در ۲۵ سالگی با آهنگسازی و خوانندگی برای تأتر «دادگاه جنجال برانگیز» در سال ۱۳۷۷ شروع کرد و خوانندگی و آهنگسازی برای سینما را در سال ۱۳۸۳ با کار در فیلم‌های مسعود کیمیایی شروع کرد.
شهر دل، پرنده بی پرنده، هیس، ساعت ۲۵ شب، ساعت فراموشی و خاطرات مبهم از آلبوم‌های منتشره اوست.








زمان انتشار: ۲۱:۳۸ ۱۳۹۵/۹/۲۸

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن