تفکر طراحی، محور دومین سالانه گرافیک دال
دبیر دومین سالانه دانشجویی طراحی گرافیک دال گفت: تفکر طراحی، محور اصلی جشنواره امسال است.
به گزارش روابطعمومی سالانه گرافیک دال، «ایمان خوشنیتآرام» در نشستی خبری که به منظور رونمایی از پوستر جشنواره برگزار شده بود، افزود: مهمترین تفاوتهای جشنواره امسال با سال گذشته در محور قرار گرفتن تئوری تفکر طراحی و جایگزینی «صفحهآرایی» با «موشنگرافیک» در سالانه پیش روست.
به گفته او، اولین دوره از جشنواره دال خردادماه سال گذشته به همت دانشجویان گروه ارتباطات تصویری و گرافیک دانشگاه هنر تهران برگزار شد و قرار بر این است که از این پس برگزاری آن به صورت سالانه ادامه داشته باشد. این جشنواره در بخشهای لوگو و هویتبصری، پوستر، طراحی جلد و موشنگرافیک برقرار است و رویدادهایی چون نمایشگاه آثار، پخش مستند، و سلسله سخنرانیهای مرتبط با تفکر طراحی را شامل میشود.
خوشنیتآرام درباره تعداد شرکتکنندگان در جشنواره گفت: به دنبال فراخوان شهریورماه، 1612 اثر از 251 هنرمند سراسر کشور به دبیرخانه همایش رسید که بعد از داوری اولیه، 182 اثر از 86 خالق اثر به نمایشگاه راه یافت. از این تعداد 3 اثر در هر بخش به عنوان آثار برگزیده معرفی خواهند شد.
دبیر جشنواره با اشاره به روند داوری آثار افزود: آنچه برای جشنواره اهمیت داشته، صرفا زیبایی بصری نبوده است. قدرت حل مساله و تحقق اهداف سفارش اثر از جمله معیارهایی است که داوران بر آن تمرکز کردهاند. آثاری به دست ما رسیده بود که از منظر زیبایی بصری قابل قبول به شمار میرفتند، اما از آنجا که با سفارش اثر بیارتباط بودند، پذیرفته نشدند.
به گفته او سودابه صالحی، کیانوش غریبپور، مهدی مهدیان، امیرعلی قاسمی و علیرضا مصطفیزادهابراهیمی داوران جشنواره امسال را تشکیل میدهند.
پوستری برای حل مساله
خوشنیتآرام درباره اهداف دومین سالانه گرافیک دال گفت: هدف اصلی این سالانه آشنایی دانشجویان با فضای بینالمللی علم و هنر طراحی است. هدف دیگر را نیز میتوان تقویت فرهنگ گفتوگو و نقدپذیری میان هنرمندان عنوان کرد.
او ادامه داد: یکی دیگر از اهداف سالانه، گردآوری آثار دانشجویان فعلی ایران است. به عبارت دیگر سالانه آیینهای از فضای آکادمیک کشور در عرصه گرافیک و طراحی به شمار میرود و میتواند ضعفها و قوتهای این فضا را نمایان کند. ادامه سالانه نیز به تشکیل یک روند برای سنجش آثار گرافیک ایران طی سالهای متمادی منجر خواهد شد.
در ادامه نشست، از پوستر سالانه با حضور طراح آن رونمایی شد.
رضا چاووشی، دبیر هنری دال درباره اثر خود گفت: یکی از چالشهای عجیبی که طراحی این اثر برای من داشت این بود که برای جشنوارهای انجام میشد که محور اصلی آن طراحی گرافیک است. این واقعیت دشواری کار را چند برابر میکرد.
او ادامه داد: در طراحی این پوستر از هزارتو استفاده شده است. برای خروج از هزار تو، باید مسیر درست را انتخاب کرد و با انجام پروسه صحیح به مسیر خروج رسید. این دقیقا مساله ایست که تئوری تفکر طراحی بر آن تاکید دارد.
لازم به ذکر است که دومین سالانه دانشجویی طراحی گرافیک دال از تاریخ 28 مهرماه تا 3 آبان برگزار خواهد شد. افتتاحیه این سالانه در سالن شهناز خانه هنرمندان ایران و نمایشگاه آثار برگزیده در سالن زمستان همین خانه برقرار خواهد بود. سخنرانیهایی نیز توسط نژده هوانسیان، بهراد جوانبخت، صالح امینی، کیان اشرافی، شهرزاد اسفرجانی، علیرضا کاشیزاد، ابوذر علوی، محمدرضا عبدالعلی و کیانوش غریبپور در سالن فارابی دانشگاه هنر تهران ایراد خواهد شد.
همچنین مراسم اختتامیه سالانه و تقدیر از برگزیدگان، 5 آبانماه در سالن فارابی برگزار میشود.