منبع عکس: engledow.tumblr.com
سخن رنگ
بدیهی است نظرات مطرح شده در این یادداشت، الزاما نظر «رنگ» نبوده و «رنگ» مطالب مختلف را برای هرچه بهتر شدن فضای نقد و بررسی تحولات گرافیک ایران منتشر میکند.
لازم به ذکر است که «رنگ» از انتشار جوابیه و نوشتار از سوی مخاطبان و صاحبنظران، در جهت حفظ این فضای مطلوب استقبال میکند.
مدتهاست این بحث که چه کسی پدر کیست؟ و چه کسی پدر چیست؟ ذهن بسیاری از دوستان را درگیر کرده من هم برای عقب نماندن از قافله / گفتم راجع به اینکه چند نوع پدر داریم برایتان چند خطی بنویسم:یک سری پدر داریم که فقط کار میکنند / یعنی صبح تا شب و شب تا صبح بلانسبت کار میکنند تا امورات را بگذرانند / آنها فقط کار میکنند / دیگر کاری به تحصیل و تربیت و اینکه فرزندان چگونه بزرگ میشوند ندارند. بعضی پدرها شب که به خانه میآیند از شدت خستگی از هر چیزی بهانه میگیرند تا سر یکی بدبیاری روز را خالی کنند و معمولاً فرزندان بیشتر از این مقوله سهم میبرند. پدرهایی داریم که تا به خانه میرسند فرزندان هر کدام یک گوشه خودشان را گم و گور میکنند تا در تیررس نباشند. یک تعدادی پدر داریم که دلشان میخواهد فرزندشان در آینده اصطلاحاً «اونی که اونا میخوان» باید بشوند و کاری به علایق فرزندان ندارند. تعدادی از پدرها وقتی به خانه میآیند کنترل تلویزیون را میگیرند دستشان و آن کانالی که دلشان میخواهد را تماشا میکنند و فرزندان معمولاً هر کدام میروند داخلِ موبایلهایشان. یک سری پدر داریم که خیلی مهرباناند و خیلی به خانواده میرسند ولی بلد نیستند با فرزندانشان حرف بزنند.پدرهایی هم داریم که خسیس هستن / فرزندان همیشه حسرت چیزهایی که دیگران دارند را میخورند. پدرهایی هم وجود دارند که خانه را با پادگان اشتباه گرفتند و فرزندان مثل سرباز بار میآیند. تعدادی پدر داریم که بیشتر برای دیگران پدری میکنند تا فرزندان خودشان / به این پدرها میگویند واسه همه بابا واسه ما ... پدرهایی هستند که حرف حرف خودشان است و هیچکس اجازهی اظهار نظر ندارد / چیزی که او میگوید درست است و لا غیر. یک سری پدر داریم که دائم غر میزنند و از هر چیزی ایراد میگیرند بدون اینکه بگویند راه حل چیست؟ پدرهایی هم هستند که همهی عشقشان خانوادهشان است / به آن رسیدگی میکنند / برای فرزندان وقت میگذارند / به درس و مشقشان رسیدگی میکنند / شهر بازی میبرند / پارک و نمایش میبرند / سعی میکنند درست زندگی کردن را یاد بدهند / خلاصه تمام تلاششان برای بهتر کردن زندگی خانوادهشان است. از قدیم گفتند فرزند خوب فرزندیست که سر سفرهی پدرش بزرگ شده باشد . حال میشود این را بسط بدهیم به حرفهی خودمان / حرفهی ما هم مثل این فرزند میماند / حالا بشینید و بررسی کنید کدام یکی از این پدران برای ما پدری کردند تا ما یک حرفهی آبرومند داشته باشیم.
والسلام
سهراب مرزبان
پا نوشت: کلیه شباهتهای ذهنی و تصویری اتفاقی میباشد.از مادران هم به خاطر اینهمه تاکید بر نقش پدر / عذرخواهی میکنم / مبحث به طور خاص در مورد پدران بود.