آریا کسایی؛ پوستر های اجتماعی می تواند رابط بین دولت و مردم باشد




شاید از مهمترین نکات جشنواره ی هنر و امنیت، یتوان به  دبیران جوان در بخشهای مختلف اشاره کرد.
کاری که به جرات می توان گفت، نهاد های فرهنگی ما نیز جسارت آن را نداشته اند.
در اولین دوره ی جشنواره ی هنر و امنیت، آریا کسایی به عنوان دبیر بخش پوستر این جشنواره انتخاب شد که گفتگوی کوتاه ما را در این زمینه با وی می خوانید:

مانی نیلچیانی


آریا کسایی/ عکس: شهاب اشتری
آقای کسایی، از دیدگاه شما کارکرد نمایشگاه ها و جشنواره هایی مانند جشنواره "هنر و امنیت" چیست ؟

پوسترهای اجتماعی به عنوان یک رسانه مهم و تاثیرگذار می تواند رابط خوبی بین دولت و مردم باشد. در بسیاری از جوامع سازمان ها و نهادهایی مثل پلیس، شهرداری، سازمان های مرتبط با امور زیست محیطی و ... پیام ها، آموزش ها، هشدارها، خواسته ها، قوانین، عملکرد و خدمات خود را از طریق رسانه پوستر به مردم منتقل می کنند.
این سازمان ها در انجام فعالیت های خود با طراحان حرفه ای مشاوره و از تخصص و توانایی آنها بهره می برند. در نتیجه، آثاری که تولید می شود با توده مردم ارتباط برقرار می کند و در سطح جامعه تاثیر می گذارد و باعث بهتر شدن روند زندگی شهروندی می شود.
آنچه که ما از نمایشگاهی مانند "هنر و امنیت" انتظار داریم این نیست که با آثاری روبرو شویم که بتوان لزوما از آنها در سطح شهر استفاده کرد.امیدواریم که چنین نمایشگاهی باعث ارتباط بیشتر معاونت اجتماعی نیروی انتظامی یا روابط عمومی این سازمان با هنرمندان و طراحان گرافیک حرفه ای کشور شود. تداوم برگزاری این جشنواره و ایجاد فضای اعتماد متقابل میان هنرمندان و نیروی انتظامی می تواند زمینه ساز خلق آثاری خوب و زیبا در سطح خیابان هایمان باشد.


لطفا کمی بیشتر درباره موضوع این نمایشگاه توضیح دهید.
مفهوم "امنیت" در بسیاری ار ابعاد زندگی شهر نشینی قابل تعریف است و امیدواریم که در این نمایشگاه با دیدگاه های خاص و متفاوت طراحان گرافیک با این موضوع روبرو شویم. مفهوم امنیت در زندگی شهری محدود به امور پلیسی نیست. امنیت قلم، امنیت هنر، امنیت شغلی، امنیت فرهنگی و ... در کنار مسائلی چون امنیت جامعه در برابر جرم و بزه، اعتیاد و ایجاد فضای امن در خیابان ها می تواند مورد نظر قرار بگیرد.

و اسامی طراحانی که حضورشان در نمایشگاه قطعی شده است ؟
اسامی برخی از طراحان که دعوت نمایشگاه را پذیرفته اند و کارهایشان را در روزهای آتی به دبیرخانه خواهد رسید را به شما اعلام خواهم کرد. همچنین تا امروز (دوشنبه 2 مهرماه) حدود 300 طراح در پی انتشار فراخوان، آثارشان را برای حضور در نمایشگاه فرستاده اند.
طراحانی چون: فرزاد ادیبی، تهمتن امینیان، مرتضی آکوچکیان، زینب ایزد یار، پویا احمدی، ادیک بغوسیان، رضا باباجانی، کوروش پارسانژاد، پیمان پورحسین، پریسا تشکری، شهاب تندر، مازیار تصاعدیان، بهراد جوانبخت، شهرزاد چنگلوایی، پدرام حربی، شاپور حاتمی، علی خورشید پور، دامون خانجانزاده، هما دلورای، آسیه دهقان، ایمان متقی راد، مهران زمانی، مهدی سعیدی، زینب شهیدی، سها شیروانی، ریحانه شیخ بهایی، ایمان صفایی، بیژن صیفوری، رضا عابدینی، مجید عباسی، مریم عنایتی، وحید عرفانیان، کسری عابدینی، محمد رضا عبدالعلی، فرهاد فزونی، مهدی فاتحی، علیرضا فانی، امیر فرهاد، امیر حسین قوچی بیک، سام کشمیری، آریا کسایی، ساعد مشکی، مرتضی محلاتی، لیلا میری، آرمین مهدوی، سعید ملک، هادی نصیری، حمید نیکخواه، علیرضا وکیلی، مهدی هاشمی و فرید یا حقی از هنرمندانی هستند که تا کنون حضورشان در نمایشگاه قطعی شده است.

درباره انتخاب آثار و روند داوری می توانید توضیحی کوتاه به ما بدهید؟
انتخاب آثار و داوری نمایشگاه در یک مرحله انجام خواهد گرفت که روز دهم مهرماه برای آن در نظر گرفته شده است. انتخاب و داوری نمایشگاه توسط رضا عابدینی، بیژن صیفوری، کوروش پارسانژاد، فرهاد قزونی و خود من انجام خواهد گرفت.

با تشکر از فرصتی که دادید.
زمان انتشار: ۲۱:۳۸ ۱۳۹۵/۹/۲۸

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن