گزارش نشست «یک روز ویژه از نزدیک با مهران زمانی»


یازدهمین نشست از سلسله نشست‌های آزاد مدرسه ی ویژه در سال ۱۳۹۲ با عنوان «یک روز ویژه از نزدیک با مهران زمانی» عصر روز جمعه دوم اسفند ماه برگزار شد.

در این نشست مرتضی زاهدی و بهراد جوانبخت به گفت‌و‌گو و نقد‌و‌نظر با مهران زمانی پرداختند.
مهران زمانی متولد سال ۱۳۴۵ در تهران و دانش آموخته‌ی دانشکده هنرهای زیباست. فعالیت‌های هنری او از سال ۱۳۶۶ با تصویرسازی مجله و کتاب شروع شد و تا کنون جوایز زیادی را در حوزه طراحی گرافیک و تصویرگری از آن خود کرده است.
بهراد جوانبخت در ابتدای سخنش از بی‌پروایی و نحوه مدیریت هنری کارهای مهران زمانی گفت و از او درباره چگونگی شیوه‌ی کاری اش پرسید و اینکه آیا تمام کارهای او ابتدا بصورت دستی طراحی می‌شود و برای هر اثر مراحل خاصی را طی می کند. مهران زمانی در پاسخ به این سوال گفت که شیوه و یا ابزار خاصی برای اجرای کارها ندارد و از نظر او آنچه اهمیت دارد ایده‌ای است که باید به آن برسد.به همین خاطر برای هر پروژه زمان زیادی صرف ایده پردازی می‌کند و سپس آن ایده را به تصویر می‌کشد.
مرتضی زاهدی با اشاره به حضور پررنگ تصویرگری در کارهای مهران زمانی از تجربه‌های او در حوزه هنرهای تجسمی پرسید. مهران زمانی در پاسخ گفت که شروع کارش با نقاشی بوده و از نقاشی به تصویرگری و از تصویرگری به گرافیک رسیده است و در ادامه گفت: من تفاوتی بین این رشته‌ها نمی‌بینم. آنچه اهمیت دارد مفاهیم و مضمون‌هایی است که دغدغه‌های من است و می‌تواند در قالب نقاشی٬ تصویرگری یا غیره به تصویر در‌بیاید. مهران زمانی گفت٬ در برخی از مجلات به دلیل تکراری شدن فرم نوشته‌ها و ثابت بودن عکس٬ تیتر و لی‌اوت صفحات، سعی کردم کار جدید و متفاوتی انجام دهم و در آن‌ها با حروف٬ بصورت تصویری برخورد کردم که هم لیاوت مجله از یکنواختی در‌آمد و هم برای بیننده جذابیت بیشتری ایجاد شد.
وی در ادامه اضافه کرد تاثیرگذاری یک اثر هیچگاه هدف نیست. خصوصا آنچه که در غالب موارد اتفاق می‌افتد تاثیرپذیری نیست و تنها تقلید است. بدون مطالعه٬ پرسش و تحقیق٬ کاری را تکرار کردن منجر به برداشت سطحی می‌شود که محدود به فرم و رنگ است و نمی‌توان آن را دارای تاثیر‌گذاری دانست.
در طول حدودا ۳ ساعت پرسش و پاسخ٬ مهران زمانی از تجربیات خود در برخورد با موضوع و همکاری با انتشاراتی‌ها پرداخت.

لازم به ذکر است که برخی از آثار این طراح از روز جمعه دوم اسفند ماه به مدت یک هفته در نگارخانه‌ی ویژه به نمایش گذاشته شده است.
















زمان انتشار: ۲۱:۳۸ ۱۳۹۵/۹/۲۸

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن