دیوار کوب ها در نگارخانه ویژه


پوستر این رویداد/ اثر: پریسا تشکری
دیوار کوب ها در نگارخانه ویژه برگزار می شود.
در این نمایشگاه ۴۹ پوستـر از  51 طـراح گرافیــک  از  11 تا 18 تیـر ماه 1389 به نمایش در خواهد آمد.
این نمایشگاه در روز  جمعه  11 تیـر ساعت 17 وا
نشست آزاد گفت و گو با حضور  ابراهیم حقیقی- مجید عباسی  و برگزار کنندگان  چهارشنبه 16 تیر از ساعت 17 برگزار خواهد شد.
امراله فرهادی در مقدمه این نمایشگاه آورده است:
امیرحسین قوچـی بیک که شغـل شریف معلمی را در کنار کارهـای حرفه ای اش در طراحـی گرافیک همچنـان با علاقه دنبال می کنـد  تا چندی پیش نیـز در دانشگاه سمنـان تدریس می کرد.
 پریسا تشکری هم به عنوان یک طراح گرافیک حرفه ای درس دادن را با علاقه خاصی دنبال کرده و چند سالی است که به عنوان یکی از طراحان گرافیک نسل جوان در چند جشنواره و مسابقه بین المللی خوش درخشیده است. هر دو جوان هستند و غیر از دغدغه زندگی و خانواده( که برایشان خیلی هم مهم است) گویا غم« طراحی گرافیک» همه نیمه دوم وجودشان را پر کرده و مشترکات زیادی را در این دو نفر عیان کرده است که بخشی از آن هم، «یاد گرفتن مداوم و یاد دادن» است.
تشکری و قوچی بیک از جمله وفاداران غیرتمند نسل خودشان هستند که گویا نامش نسل 5 است. یک دهه کهن سال تر از آنها هم می شوند نسل 4!  اگر به عدد و رقم فارغ التحصیلان و پرکاران حوزه طراحی گرافیک نظری بیندازیم می بینیم این دو نسل طی 2 دهه گذشته بیشترین میزان تولید آثار را رقم زده و بسیاری از آنها هم آثار درخشانی را خلق کرده اند. آثاری که توانسته است آبروئی را در خور برای طراحی و طراحان گرافیک کشورمان کسب کند.
از این تعریف و تمجید که بگذریم، یک ویژگی شاخص در آثار برخی از این طراحان، چشمگیر و تأمل برانگیز است و آن اینکه؛ سعی داشته و اصرار دارند که دارای مؤلفه های شخصی خود باشند تا در کنار نوآوری ها و خلاقیت های ذهنی، برای انتقال ایده ها و احساسات خود راه حل های جدیدی را  نیز پیشنهاد کنند و یا به بیان دیگر« طراح گرافیک مؤلف» باشند. حال تا چه حد در این عرصه بی کران، به مدد فکر و اندیشه و پشتکار خود توفیق یافته اند، قضاوت اش به عهده آیندگان است.
بر پائی نمایشگاه 98 پوستر با عنوان «دیوارکوب» در دانشگاه سمنان از آثار طراحان نسل 4و5( خرداد ماه 1389) دست چینی بود که به همت پریسا تشکری و امیرحسین قوچی بیک شکل گرفت و بسیار هم مورد استقبال مخاطبان شان واقع شد.
آنها می گویند: نمی خواستیم کار خیلی گنده و دهن پرکنی بکنیم! در ابتدا خواستیم به درخواست دانشگاه سمنان پاسخ مثبت داده باشیم و بعد هم برای دانشجویان شهرستانی و همینطور مردم عادی که امکان دیدن آثار طراحان گرافیک فعال را ندارند فرصتی ایجاد کنیم. این نمایشگاه می تواند پلی باشد برای ارتباط بین ما و آنها.
 اما چرا باز هم پوستر، همه گرافیک که فقط پوستر نیست...!؟ و بی محابا جواب می دهند چرا که نه!؟ پوستر ها در ایران بیش از شاخه های دیگر طراحی گرافیک، مهجور مانده و امکان نمایش آنها وجود ندارد. در حالی که هر ساله ده ها مسابقه و نمایشگاه پوستر برگزار می شود، اغلب آنها به خیابان ها که اصلی ترین پایگاه عرضه پوستر هاست راه پیدا نمی کنند! پس دست کم آنها را در مراکزی به نمایش بگذاریم که خواهان دارند و البته بسیاری از آنها هم دانشجویان بی نصیب شهرستانی هستند!
چیدمان این نمایشگاه بر اساس آثار متأخـر طراحـان نسل های 4 و 5 و جوانتر هـائی که کار حرفـه ای می کنند صورت گرفته و فارغ از هر گونه جانبـداری وجنجال های مسابقه ای بوده است. دیوار کوب ها پس از سمنان به شیراز سفر کردند تا این بار به یاری مرتضی محلاتی از تاریخ 24 تا 30 خرداد در نگارخانه« شیراز» (با حمایت حوزه هنری فارس)، میزبان نگاه های تشنه علاقه مندان شهرستانی خود در استان فارس باشند.
اکنون دست چینـی دیگر از همان دیوارکوب ها ( 49 پوستر به واسطه محدودیت فضـای نمایشگاه) باز هم به همت و انتخاب این دو هنرمنـد طراح گرافیک، در مدرسه ویـژه به نمایش گذاشته می شود تا علاوه بر امکان نمایش آثار جدید طراحان جوان، فرصت بررسی و تحلیل را نیز فراهم سازد.


زمان انتشار: ۲۱:۳۸ ۱۳۹۵/۹/۲۸

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن