نخستین نمایشگاه بین‌المللی طراحی پوستر


نخستین نمایشگاه بین‌المللی طراحی پوستر با همکاری انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و موسسه‌ی «محک» روز جمعه - نهم بهمن‌ماه - افتتاح می‌شود.
در نشست خبری که صبح امروز  4 بهمن ماه  در موسسه‌ی خیریه «محک» برگزار شده بود، آراس احمدیان مدیر عامل موسسه‌ی «محک» با اشاره به زمینه‌های برپایی این نمایشگاه توضیح داد: موسسه‌ی محک از سال 70 در سه حوزه‌ی خیریه، درمان و پژوهش با منابع مالی کمک‌های مردمی فعالیت می‌کند و در این مسیر یکی از راه‌هایی که همواره برای جذب این کمک‌های مردمی برای ما وجود دارد، تکیه‌کردن برعرصه‌ی هنر است.
او تصریح کرد: انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران این‌بار و در میل به اهداف ما دستمان را فشرد تا همزمان با هفته‌ی سرطان نمایشگاه پرباری از پوستر‌هایی که به موضوع مسوولیت‌های اجتماعی و سرطان کودکان می‌پردازد، برپا کنیم.
احمدیان با اشاره به موضوع مسوولیت‌های اجتماعی و اهمیت آن در جامعه اظهار امیدواری کرد: با طرح این موضوع از سوی موسسه‌ی «محک» و با نگاهی هنری بتوانیم مدیران شرکت‌ها و نهادهای مختلف را به موضوع مسوولیت‌های اجتماعی و لزوم شرکت آنها دراین عرصه واقف کنیم تا حمایت‌های ما تنها به عرصه‌ی مردمی ختم نشود و نقش نهادهای مختلف جامعه نیز در این عرصه بیشتر از قبل روشن شود.
ابراهیم حقیقی رییس سابق هیات مدیره‌ی انجمن صنفی طراحان گرافیک در بخشی دیگری از این نشست گفت: طی مذاکراتی که با مدیران موسسه‌ی محک داشتیم به این درک رسیدیم که بحث مسوولیت اجتماعی از طریق انجمن می‌تواند زمینه‌ی بهتری برای طرح و گسترش آن در جامعه فراهم کند.
او خاطرنشان کرد: در فراخوانی که منتشر کردیم دو موضوع «مسوولیت اجتماعی» و «سرطان کودکان» طرح شده بود و ما امیدوار بودیم با پوستر‌هایی که به تلفیق هر دو موضوع می‌پردازد، مواجه شویم.اما از آنجا که این موضوع سخت و جدید است این اتفاق حاصل نشد. ولی نتیجه فراخوان خیلی خوب بود و امیدواریم در سال‌های آینده این مبحث جایگاه بهتری هم پیدا کند.
حقیقی متذکر شد: خوشحالیم که این‌بار هم موسسه غیردولتی هم‌چون محک در طرح این موضوع جدید و لازم پیشگام شده و قطعا بازتاب‌های بیشتری بعد از برپایی نمایشگاه برای ما حاصل می‌شود.
منصور عبدی مدیر اداره‌ی کل بازاریابی بانک ملی ایران که به عنوان تنها حامی مالی این نمایشگاه در کنار انجمن و موسسه‌ی محک حضور دارد نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: بانک ملی ایران از سال گذشته همکاری خود را با راه‌اندازی باجه‌ای در موسسه‌ی محک آغاز کرد و در ادامه‌ی این همکاری ما در سایر فعالیت‌ها نیز به عنوان یک بازوی مالی در کنار این موسسه حضور خواهیم داشت و امیدواریم بتوانیم سهم اجتماعی خود را در جامعه از این مسیر ایفا کنیم.
شهرزاد اسفر‌جانی؛ مشاور مدیر عامل محک در امور تبلیغاتی نیز در بخش دیگری از این نشست یادآور شد: انجمن صنفی طراحان گرافیک سال‌هاست با موسسه‌ی «محک» آشنایی دارد و در فعالیت‌های آن حضور پیدا می‌کند و از آنجا که مقوله‌ی مدیریت و توجه به توسعه‌ی پایدار دراین عرصه یکی از مباحث ریشه‌ای در دهه‌های گذشته است، ما سعی کردیم به راهکاری دست پیدا کنیم تا به این توسعه‌ی پایدار برسیم.
او ادامه داد: زمانی که سازمانی به منافع همگان توجه کند، در واقع منفعت خودش را بیشتر از همه مورد توجه قرار داده است و این همان مساله‌ای است که در حوزه‌ی مشارکت در مسوولیت‌های اجتماعی برای سازمان‌ها واجب تلقی می‌شود. یعنی زمانی که نگاه مردم‌سالار از سوی سازمان به بیرون از خودش رواج پیدا کند، ما می‌توانیم به زمینه‌های روشن‌تری برای این سازمان دست پیدا کنیم.
اسفر‌جانی تصریح کرد: در این مسیر و برای میل به این هدف هیچ چیز به اندازه‌ی «تصویر» به ما کمک نمی‌کند و از آنجا که مهارت تصویری هنرمندان گرافیک در سال‌های اخیر به درجه بالایی رسیده است پس ما فرصت را مغتنم شمردیم تا با همکاری انجمن صنفی طراحان گرافیک این بستر را فراهم کنیم و به این موضوع بپردازیم.
او گفت: ما هرچه‌قدر از طریق پند و اندرز به مدیران و مسوولان سازمان‌ها این موضوعات را مطرح کنیم، تاثیر‌گذار نخواهد بود، اما زبان تصویر راه غیرمستقیمی برای طرح این موضوع است.
امر‌الله فرهادی دبیر این نمایشگاه و عضو سابق هیات مدیره‌ی انجمن صنفی طراحان گرافیک نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران نیز به عنوان بخشی از بدنه‌ی این جامعه باید به وظایف اجتماعی خود واقف می‌شد و آنها را به مشارکت می‌گرفت، زیرا کار طراحان گرافیک تنها فعالیت در حوزه‌ی هنری و یا تجاری نیست بلکه ما نیز باید در فعالیت‌های اجتماعی نقش خود را ایفا کنیم و همین موضوع باعث شد تا امروز در کنار موسسه‌ی فعالی همچون «محک» قرار بگیریم و با هنر خود علاوه بر این‌که مسوولان اجتماعی را به وظایفشان واقف می‌کنیم به طراح گرافیک‌ها نیز این موضوعات را یادآوری می‌کنیم.
او سپس با ارائه‌ی گزارش آماری از برپایی این نمایشگاه توضیح داد: بعد از انتشار فراخوان 131 اثر به دبیرخانه ارسال شد که از این میان 50 اثر از 47 هنرمند به بخش مسابقه راه پیدا کرد.
به گفته‌ی او این آثار توسط هنرمندانی هم‌چون فرشید مثقالی، کامران کاتوزیان، مصطفی اسداللهی، مجید عباسی، ساعد مشکی، تهمتن امینیان و فرزاد ادیبی داوری شدند که نتایج برگزیدگان روز جمعه نهم بهمن‌ماه در مراسم افتتاحیه اعلام می‌شود.
فرهادی اضافه کرد: همزمان با این فراخوان دعوت‌نامه‌هایی نیز برای جمعی از هنرمندان حرفه‌ای و پیشکسوت طراح گرافیک فرستاده شد تا طرح‌های خود را به «محک» هدیه دهند که خوشحالیم تاکنون 22 اثر از جانب این افراد برای ما ارسال شده است و امیدواریم تا روز افتتاحیه نیز کارهایی دیگر به دست ما برسد.
دبیر این نمایشگاه هم‌چنین اظهار امیدواری کرد تا در ادامه‌ی این فعالیت آثار این نمایشگاه در خانه‌ی هنرمندان ایران و سایر شهرستان‌ها نیز به نمایش گذاشته شود.
او هم‌چنین با اشاره به عنوان بین‌المللی‌بودن نمایشگاه توضیح داد: از آنجا که فرصت‌مان برای دعوت از طراحان بین‌ المللی کم بود پس ترجیح دادیم تا حداقل پوستر‌هایی از این هنرمندان در نمایشگاه به نمایش بگذاریم. به همین دلیل هم همزمان با برپایی این نمایشگاه حدود 23 اثر از نمایشگاه بین‌المللی «کودکان ریتم جهان‌اند» که چندی پیش در کشور آلمان برپا شده بود،در این نمایشگاه عرضه می‌شود و امیدواریم در سال‌های آینده بتوانیم از طراحان برگزیده‌ی جهان نیز برای حضور در این نمایشگاه دعوت کنیم.
او هم‌چنین درباره‌ی جوایز این نمایشگاه توضیح داد: نفر اول گواهی سرپرستی سه کودک تحت پوشش محک را به مدت یکسال به همراه لوح افتخار انجمن صنفی طراحی گرافیک دریافت می‌کند. نفر دوم و سوم نیز به ترتیب سرپرستی دو و یک کودک را برای یکسال در کنار لوح افتخار انجمن دریافت می‌کنند.هم‌چنین یک اثر نیز به عنوان کار منتخب هیات داوران در مراسم افتتاحیه معرفی خواهد شد.
کرباسی‌زاده رییس هیات مدیره‌ی محک نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: متاسفانه بحث مسوولیت اجتماعی نهادها در کشور ما جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده است، اما موسسه‌ی محک از سال 87 در چند پروژه در این زمینه به موفقیت‌هایی دست پیدا کرد و یک تجربه‌ی ناکام نیز با انجمن خوشنویسان ایران داشت که امیدواریم در آینده‌ای نزدیک و با ادامه‌ی این حرکت بتوانیم به موفقیت‌های بیشتری دراین عرصه دست پیدا کنیم.
احمدیان نیز در بخش دیگری از این نشست خبری در پاسخ به احتمال اضافه‌شدن ابعاد دیگری از هنر در این نمایشگاه طی سال‌های آینده توضیح داد: امیدواریم برای توسعه‌ی این مباحث بتوانیم با سایر انجمن‌های هنری در ایران همکاری داشته باشیم تا حداقل در یک دوره‌ی پنج ساله به این هدف دست پیدا کنیم.
ابراهیم حقیقی نیز اضافه کرد: قطعا موسسه‌ی محک برای طرح این موضوع از راه‌های مختلفی بهره می‌گیرد، اما وقتی بحث پیام‌رسانی به میان می‌آید، قطعا حرفه‌ای مورد توجه قرار می‌گیرد که کارش این است. طراحی پوستر نیز یکی از اهدافش پیام‌رسانی است، اما بی‌شک سایر انجمن‌های هنری در مراحل بعدی می‌توانند به کمک محک بیایند.
او هم‌چنین درباره‌ی مخاطبان چنین نمایشگاهی گفت: برای موضوع مسوولیت‌های اجتماعی قطعا مخاطب ما عام نیست، بلکه به مدیران و سرپرستان موسسات بزرگ و کارخانجات مربوط می‌شود اما در موضوع سرطان کودک مخاطب عام‌تر است و امید داریم که زمینه‌های نشر این پوستر‌ها و استفاده از آنها در سطح جامعه از این طریق فراهم شود.
حقیقی اذعان داشت: دغدغه‌ انجمن طراحان گرافیک این است که این نمایشگاه تنها به انتشار این پوستر‌ها منتهی نشود، بلکه ما بتوانیم در این مسیر وظیفه‌ی هدف‌رسانی خود را انجام دهیم و جامعه‌ی جوان ایران را که به سمت مدرنیزاسیون می‌رود به همفکری و همسویی برای ایجاد موقعیت‌های توسعه در زیرساخت‌های اجتماعی متوجه کند و بازتاب آن را در جامعه فراهم کنیم.
فرهادی نیز در بخش پایانی این نشست درباره‌ی احتمال چاپ کتاب این پوستر‌ها گفت: یکی از هدف‌های موسسه‌ی محک چاپ این مجموعه پوستر‌هاست که امیدواریم در راستای این هدف هزینه‌های آن با همکاری نهادهای مختلف فراهم شود.
منصور عبدی نیز وعده‌ی کمک بانک ملی ایران برای چاپ این کتاب را در این نشست مطرح کرد.
لازم به ذکر است که این فراخوان با همکاری انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران، خانه ی هنرمندان ایران، مجله نشان، آموزشگاه ویژه، روزنامه همشهری، مجله الکترونیکی رنگ و رسا گستر برگزار می شود.




زمان انتشار: ۲۱:۳۸ ۱۳۹۵/۹/۲۸

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن