گزارش: مریم پروانه/ عکس: مهسا میر حسینی
m.p@rangmagazine.com
قباد شیوا در جلسه سخنرانی به توضیحاتی در رابطه با خود و زندگی و آثارش پرداخت. وی که در روز پنجشنبه 21 آذر ماه 87 و در جریان سلسله نشستهای مکعب خلاق سخنرانی می کرد همزمان با نمایش پوستر هایش ، اهمیت وجود اندیشه را در هر اثر گرافیکی متذکر شد و اندیشه راز ماندگاری اثر دانست. او توضیح داد که همیشه برای طراحی آثارش، بیشترین زمان را برای تفکر و جستجو گذاشته و کمترین زمان را به اجرا اختصاص می دهند.این هنرمند در رابطه با گرافیک و تبلیغات معتقد است که گرافیک تبلیغات نیست! و اشخاصی که کار تبلیغات می کنند مثل مطرب هایی هستند که هرچه از آن ها بخواهند می زنند.
شیوا ادامه داد: ما هنرمندیم و کار ما اطلاع رسانی است. چون تبلیغات از گرافیک استفاده می کند، نمی توان گرافیک را تبلیغات به حساب آورد. تبلیغات یک صنعت است و گرافیک یک هنر! و متاسفانه این مشکل در دانشگاه ها نیز وجود دارد. چنانچه اساتید، تبلیغات چی تربیت می کنند، نه هنرمند!در ضمن وی از طراحان گرافیک امروز انتقاد کرد که چرا نگاه آنان به غرب است و از غربی ها الگو می گیرند.
وی گفت: هر طراح در هر کشوری باید به مردم خود و چگونگی برقراری ارتباط با آن ها بیاندیشد. این هنرهای ارتباطی است که فرهنگ مردم را می سازند و دیگر زمان هنرهای موزه ای نیست و طراح باید سعی کند فرهنگ مردم را بشناسد و به مردم احترام بگذارد.رضا علوی نیز در سخنرانی خود که پس از سخنرانی قباد شیوا انجام شد، به معرفی گرافیک موشن پرداخت. او خلاصه ای از تاریخ پیدایش و شکل گیری گرافیک موشن را ارائه داد و قابلیت ها و نقش آن را در بازار کار امروز و آینده بیان کرد. همچنین با نمایش چند نمونه قابل توجه، جمیعت را به هیجان آورد. قرارگیری این دو سخنرانی در کنار هم، با دنیایی متضاد و متفاوت از یکدیگر نکته جالبی بود که شاید در آخر، برای بعضی از حضار تضاد و سردرگمی به همراه داشت و احتمالا برای بعضی دیگر یادآور این نکته بود که دنیا مدام در حال تغییر و تحول است، و بزرگتر و سریعتر از آن است که بخواهد در تعاریف و مرزبندی های ما محدود و ساکن شود.همچنین در این روز نمایشگاه پوسترهای قباد شیوا درنگارخانه ی دانشکده هنر ومعماری دانشگاه آزاد گشایش یافت.
این نمایشگاه و سلسه نشست های تخصصی گرافیک، تحت عنوان «مکعب خلاق» به مناسبت هفته پژوهش در این دانشکده برگزار می شود.