«رودی باور» و «کن کاتو» هفته گرافیک ۹۴ را افتتاح می‌کنند


گزارش: مهرداد ذوالنور | عکس‌ها: ارسلان امانتی | لیلا ابراهیمی


هفته گرافیک 94 با حضور «رودی باور» و «کن کاتو» افتتاح خواهد شد. صبح سه‌شنبه یکم اردیبهشت‌ماه، نشست خبری هفته‌ی گرافیک با حضور جمع کثیری از خبرنگاران و اصحاب رسانه در سالن امیرخانی خانه‌ی هنرمندان ایران برگزار و در این نشست جزئیات برنامه هفته گرافیک اعلام شد.
در ابتدای این نشست مهرداد ذوالنور مدیر گالری‌های خانه‌ی هنرمندان و مدیر روابط‌عمومی هفته گرافیک ضمن خوش‌آمد‌گویی به حاضرین از حمایت مستمر مطبوعات از فعالیت‌های صنفی انجمن طراحان گرافیک در طی دو سال گذشته تشکر کرد و گفت حضور پر تعداد همکاران مطبوعاتی و خبرنگاران در نشست‌های خبری این انجمن و مراسم و افتتاحیه‌ها نقش موثری در هر چه‌بهتر برگزار شدن و بالا رفتن کیفیت این برنامه‌ها داشته و دارد.
او ضمن اشاره به این نکته که امسال هفته گرافیک کامل‌تر از دوره‌های گذشته برگزار خواهد شد از علی رشیدی رئیس هیات مدیره انجمن طراحان گرافیک درخواست کرد تا در مورد فعالیت‌ها و دیدگاه‌های این انجمن و نیز هفته گرافیک توضیح دهد .

علی رشیدی ریس انجمن طراحان گرافیک ایران در ابتدای صحبت‌های خود از تمرکز این انجمن بر بحث اقتصاد هنر و گرافیک متحرک در هفته گرافیک ۹۴ خبر داد.
علی رشیدی در نشست هفته‌ی گرافیک ۹۴ با اشاره به پیگیری انجمن صنفی طراحان گرافیک درباره‌ی موضوعات مطرح‌شده در سال گذشته اظهار کرد: ما به انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران به‌عنوان یک کلوپ که برخی هنرمندان عضو آن هستند نگاه نمی‌کنیم، بلکه باید به آن‌ به‌عنوان مرکزی که بتواند گرافیک را در کشور مدیریت کند، نگاه می‌کنیم. انجمن صنفی طراحان گرافیک، اکنون با توجه به فعالیت‌هایی که پیش از این داشته و قدم‌هایی که برداشته از جمله گشایش موزه گرافیک، به مرکز بسیار مهمی تبدیل شده است.

رشیدی ادامه داد: امروزه فعالیت‌های خود را آرام آرام از گرافیک چاپی خارج کرده است. گرافیک چاپی فقط بخش کوچکی از گرافیک دنیا است و رشته‌های زیاد دیگری در این زمینه به‌وجود آمده‌اند که باید آن‌ها را معرفی و حمایت کنیم. هر سال ما روی یک بُعد جدید از طراحی گرافیک تمرکز می‌کنیم. امسال این تمرکز روی موشن گرافیک (گرافیک متحرک) است. هنری که امروزه در دنیا همه بسیار به آن نیازمند هستند و ما هم تلاش می‌کنیم اعضای انجمن را که در این زمینه کار می‌کنند به تولید اثر تشویق کنیم.
رییس هیات مدیره‌ی انجمن صنفی طراحان گرافیک در بخش دیگری از سخنانش با بیان این‌که بحث اقتصاد هنر یکی از نکته‌های مهمی است که وزارت ارشاد و هنرمندان به اهمیت آن واقف هستند، اظهار کرد: مهمانان برجسته و غیر ایرانی ما امسال در زمینه مدیریت طراحی و کارهایی هستند که مرتبط با هویت بصری است و شکل اقتصادی آن‌ها بیشتر از جنبه‌ی فرهنگی است، یعنی می‌خواهیم از طریق فرهنگ‌سازی به اقتصاد هم کمک کنیم. در استراتژی انجمن، به گرافیک به‌عنوان یک نیروی فرهنگی موثر و شریک استراتژیک برای کسب‌و‌کار نگاه می‌شود. گرافیک به‌عنوان یک هنر کاربردی به راحتی می‌تواند خود را در اقتصاد معرفی کند.
رشیدی همچنین با اشاره به گشایش موزه‌ی گرافیک بیان کرد: ما سال‌ها در انجمن، کمیته‌ی موزه داشتیم که بیش از 10 هزار کار که تاریخ آن‌ها به 60 سال پیش برمی‌گردد جمع‌آوری کرده و در جای کوچکی نگهداری می‌شدند تا این‌که به همت آقای دکتر جمال کامیاب - رییس سازمان زیباسازی شهرداری تهران خانه‌ی قاجاری متعلق به ارباب هرمز به موزه‌ی گرافیک اختصاص داده شد و آثار به آن‌جا منتقل شدند. گشایش این موزه از کارهای مهم حوزه‌ی گرافیک بوده چراکه این هنر آنقدر در ایران رشد کرده است که وقتش بود موزه‌ای به آن اختصاص یابد.
وی در پایان بیان کرد: سازمان زیباسازی با انجمن به توافق‌های خیلی خوبی رسیده ‌است و حامی اصلی ما در برگزاری موزه‌ی گرافیک ایران محسوب می‌شود. هدف ما این است که دولتمردان را تشویق کنیم تا هویت ملی خود را در صنعت گرافیک گسترش داده و در حوزه طراحی گرافیک نقش موثرتری داشته باشند . در ادامه رشیدی از مهدی مهدیان دبیر هفته گرافیک دعوت کرد تا برنامه‌های این رویداد را معرفی کند.

مهدی مهدیان - دبیر هفته‌ی گرافیک ۹۴ ضمن تشکر از حمایت‌ مطبوعات از دوره‌های گذشته هفته‌ گرافیک، با بیان این‌که این رویداد همانطور که اعلام شد گسترده‌تر از سال گذشته برگزار می‌شود، گفت: امسال علاوه برخانه‌ی هنرمندان، آثار این نمایشگاه در موزه‌ی هنرهای معاصر تهران، موزه گرافیک و چند مکان دیگر به‌نمایش گذاشته خواهد شد. امسال گشایش هفته‌ی گرافیک با نمایش آثار طراحان گرافیک متحرک در ساعت ۱۷ روز دوشنبه هفتم اردیبهشت‌ماه درخانه‌ی هنرمندان آغاز به کار خواهد کرد. گرچه این بخش به شکل رقابتی برگزار شد و  ۲۱۴  اثر از بین ۴۵۰ اثر رسیده به دبیرخانه برای نمایش انتخاب شدند اما به شکل مسابقه‌ای و گزینش نفرات اول تا سوم نخواهد بود. در روز افتتاحیه نمایشگاه و نکوداشت استاد نورالدین زرین‌کلک، پیشکسوت انیمیشن و تصویرسازی متحرک نیز از برنامه‌های دیگر خواهد بود.
او افزود: امسال از دو مهمان خارجی که از طراحان بسیار مطرح دنیا هستند و پروژه‌هایی که این دو طراح انجام داده‌اند در سراسر دنیا شناخته شده است برای حضور در هفته گرافیک ۹۴ دعوت شده است. «رودی باور» Ruedi Baur از فرانسه و «کن کاتو» Ken Cato از استرالیا مهمانان خارجی ما هستند که در مراسم افتتاحیه حضور خواهند داشت و هشتم اردیبهشت‌ماه ساعت ۱۶ و ۱۷ در موزه‌ی هنرهای معاصر تهران نیز سخنرانی خواهند کرد و نمایشگاه آثارشان نیز در محل موزه‌ی هنرهای معاصر تهران افتتاح خواهد شد.
همچنین نمایشگاه «در آغاز کلمه بود» شامل پوسترها و جلد کتاب‌های تایپوگرافی طراحان گرافیک ایران روز پنج‌شنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه ساعت ۱۷ در موزه‌ی گرافیک افتتاح می‌شود. مهدی مهدیان یادآور شد نمایشگاه عکس بیژن صیفوری با عنوان «نیم دیگر» نیز روز جمعه ۱۱ اردیبهشت ساعت ۱۶ در مجموعه‌ی لاجوردی گشایش می‌یابد که این نمایشگاه شامل عکس‌های طراحان برجسته‌ی دنیاست که در طول سال‌های گذشته در برنامه‌های انجمن طراحان گرافیک و بینال پوستر تهران در ایران و به طور مشخص در اصفهان حضور داشته‌اند و توسط بیژن صیفوری عکاسی شده است.
دبیر هفته‌ی گرافیک ۹۴ همچنین بیان کرد: در این هفته‌ از کتاب‌های «کارنما» (مجموعه آثار اعضای انجمن گرافیک ایران)، «نشان اردیبهشت» (مقالات تخصصی پژوهشی و علمی در زمینه‌ی گرافیک)، کتاب آثار نورالدین زرین‌کلک و کتاب تایپوگرافی طراحان گرافیک ایران و نیز دو کتاب از آثار دو هنرمند میهمان خارجی رونمایی خواهد شد.
در انتهای جلسه از پوستر هفته‌ی گرافیک ۹۴ که توسط مهدی فاتحی طراحی شده‌است رونمایی شد. لازم به ذکر است که مراسم گشایش هفته‌ی طراحی گرافیک ۹۴ روز دوشنبه هفتم اردیبهشت‌ماه ساعت ۱۷ در خانه‌ی هنرمندان ایران و با گرفتن عکس دسته‌جمعی برگزار می‌شود.

















زمان انتشار: ۲۱:۳۸ ۱۳۹۵/۹/۲۸

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن