پیشتر بیانیه هیات داوران سرو نقرهای در رنگ منتشر شده بود ولی به گفته انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران آن متن نسخهی اولیه بوده است که به اشتباه ارسال شده.
به همین دلیل رنگ متن اصلی بیانیه ارسال شده را منتشر میکند.
بدیهی است متن پیشین هم که در خبر جوایز سرو منتشر شده بود اصلاح شده است.
به نام خدا
گزارش هیات داوران سومین نمایشگاه سرو نقره اى
هیات داوران متشکل از مصطفی اسدالهی، کوروش پاسانژاد، بیژن جناب، فرشید مثقالی و مرتضی محلاتی، گزارش خود را به شرح ذیل به اطلاع مىرساند:
مجموع آثار اعضای انجمن طراحان گرافیک در هشت بخش مورد بررسى قرار گرفت، که نتیجه این بررسى براى اهداى جوایز به شرح زیر است:
هویت بصرى:
در این بخش دو نوع کار شرکت داشتند. طراحى هویت بصرى یک رویداد که در محدودهای کوچکتر ولى باز، و بیشتر براى مخاطبین کمترى اتفاق مىافتد و اغلب براى اتفاقات فرهنگی وهنرى مورد استفاده قرار میگیرند که امکان بیان فرمالیستى بالائى دارد، و طراحى هویت سازمانى که معمولا براى شرکتها و سازمانهاى بزرگند، و در محدوده بسیار محافظهکارانه و براى مخاطبین وسیع و عمومی است. متاسفانه در بخش هویت بصرى سازمانى شرکتکنندگان خیلى محدودى داشتیم.
از میان آثار ارائه شده در نمایشگاه، سه اثر از: علیرضا نبئی، آریا کسایی، و پیمان پورحسین به عنوان کاندیدا انتخاب شدند. کار علیرضا نبئی براى داروسازى عبیدى با نگاه و توانایى ارائه حرفه اى مورد توجه قرار گرفت، ولى بدلیل اینکه لوگوتایپ طراحى شده که پایه این هویت بصرى بود، قابلیت خوانایى براى همه مخاطبین را نداشت، در عین ستایش براى کار بسیار حرفه ایشان، جایزه تندیس سرو نقره ای به پیمان پورحسین جهت طراحى مجموعه کارهایى براى نمایش پایکوبی اسبها پشت پنجره، بدلیل طراحى گیرا و پر انرژى، و حفظ وحدت بصرى، در عین تنوع استفاده از عناصر تصویری مختلف و جا دادن مناسب آنها در مواد چاپى گوناگون، اهدا مىشود.
- در بخش نشانه:
آثار احسان مهدوی، مهرزاد دیرین، محمد ابوالحسن زاده کاندیدا شدند، که اثر احسان مهدوى براى فستیوال استقبال از بهار، بدلیل استفاده بجا از دستنوشته و رنگهاى متناسب با محتواى نشانه، و ترکیب بندى درست و قابلیت ارتباطى بالا با مخاطبین، برنده تندیس سرو نقرهاى شد.
- در بخش پوستر
اگر چه طراحى پوستر در میان طراحان گرافیک، از پر طرفدارترین بخشهای این حرفه به شمار میآید، اما در میان آنچه در نمایشگاه عرضه شده، پس از گذشت دو سال از نمایشگاه قبلی ، هیچ اثر بدیعى که دارای جذابیت و تازگی خاصى باشد، به چشم نمیخورد. و به غیر از چند استثنا آثار متاسفانه از تکرار و یکنواختی در بیان و ساختار و ضعف در ایده پردازی رنج میبرند و به خاطر توجه به فرم بسادگى میتوان عنوان برخی از پوسترها را با یکدیگر عوض کرد، بدون اینکه در ادراک و رابطه مخاطب با پوستر تغییرى اتفاق بیفتد و ما این تغییر را بتوانیم در یک نظر ببینیم
بههرحال در میان آثار موجود سه اثر از علیرضا مصطفی زاده ابراهیمی بنام دور از نزدیک، الفپا اثر مهدی فاتحی و لامپ اثر سیامک پور جبار به عنوان آثار قابل توجه انتخاب شدند، ولى جایزه تندیس سرو نقرهاى به کسى اهدا نمىشود.
- بخش تبلیغات تجارى
در بخش تبلیغات هم با وجود تعدد آثارى که معمولا در روزنامه ها و مجلات چاپ مىشوند، و این همه بیلبورد در خیابانها، تعداد آثار نمایش داده شده قابل توجه نیستند، و آثار قابل توجه هم کمند. ولى حداقل از لحاظ ایده شاید از بخش پوستر بسیار غنىتر باشند.
در میان آثار ارائه شده در نمایشگاه، مجموعه تراکتهای اهدای خون اهدای زندگی اثر مازیار علی یاری، اعلام افتتاحیه مدرن الهیه اثر نیلوفر ابریشم کار، بیل بورد و آگهی کمپین کارت خوان بانک ملت اثر رضا عباسی به عنوان کاندیدا انتخاب شدند، که تندیس سرو نقرهاى به مازیار على یارى بدلیل ایده هوشمندانه استفاده از رنگ قرمز در این سرى آگهى اهدا مىشود.
- بخش جلد کتاب
بخش طراحى جلد کتاب با آثار متعدد و متنوع و اغلب با طراحىهاى بسیار خوب، انتخاب آثار منتخب را براى هیات داوران مشکل کرد. اغلب آثار نمایش داده شده، از سطح بالایى از توان طراحى و خلاقیت بهرهمند بودند. و انتخاب آثار برتر چندان آسان نبود. بههرحال پس از بررسى ها و بحث ها و کلنجار رفتن بسیار چهار اثر از مجید زارع، مهران زمانی، رسول کمالی دولت آبادی و حبیب الله ایلون انتخاب شد، که سرو نقره به صورت مشترک به امپراتوری هالیوود اثر مجید زارع بدلیل طراحى ساده ولى جذاب که با اضافه کردن یک قطعه فیلم واقعى ارتباط با مخاطب را به سادگى بالا برده و جنبش پدیدار شناسی اثر مهران زمانی بدلیل زیباشناسى بدیع حاصل از ترکیب زیباى دو رنگ اصلى سیاه و سفید و محوطه هاى رنگى محدود اهدا مىشود.
- بخش صفحه آرایى
بدلیل محدود بودن عرضه آثار صفحه آرایى، چندین بخش صفحه آرایى کتاب و کاتالوگ و بروشور و تقویمها به عنوان یک بخش ملاحظه و مورد بررسى قرار گرفت. در زمینه صفحه آرایى روزنامه و مجله با وجود تعدد انتشار آنها، آثار ارائه شده بسیار محدود بودند. میتوان گفت مجله داستان همچنان از بهترین سطح مدیریت هنرى و صفحه آرایى با انتخاب درست حروف براى عنوان و سوتیر و متن و عکس و نسبتهاى آنها برخوردار است، ولى بدلیل جایزه گرفتن به همین عنوان در سال گذشته، و اینکه این مجله بدون تغییر دقیقا به همان سیاق و روال طراحى مىشود، در میان منتخبین ملاحظه نشد.
لازم به تذکر است، کارى از رضا علوى بصورت عکس از اصل کتاب عرضه شده بود، و با اینکه تصاویر از جذاب بودن اصل کتاب حکایت مىکردند، ولى چون اصل کتاب در نمایشگاه وجود نداشت، هیات داوران نمیتوانست آنرا به عنوان کاندیدا در نظر بگیرد.
از میان آثار ارائه شده در نمایشگاه سه اثر از سه رده به عنوان کاندیدا مختلف انتخاب شد، اثر آریا کسایی What lies beneath، بروشور طراحی کاتالوگ ایتالفوم اثر مرجان اخباری آزاد و سررسید ویادداشت سال 91 اثر غزال پریزاد انتخاب شدند. و سرو نقرهاى به آریا کسایى بهخاطر طراحى صفحات بروشور با استایلى بسیار آزاد که براى نمایش آثار هنرى مدرن هنرمندان ایرانى در یک گالرى خارج از ایران که براى مخاطبین بسیار خاص آن متناسب و بدرستى طراحى شده بود تعلق مىگیرد.
- بخش بسته بندى
بخش بسته بندى یکى از مشکل ترین بخشهاى تولیدات گرافیک است. در یک قالب محدود با عوامل از پیش مشخص شده و براى مخاطبینى و خریداران متنوع و وسیع و در محوطه فیزیکى محدود، طراح کار میکند. اینکه در عین سادهگى بتوان کار نسبتاً جذابى براى مشتریان انجام داد، ساده نیست. درصورتیکه این از معدود کارهاى گرافیک است که در ابعاد میلیونى به چاپ مى رسد. بنابراین انتخاب اثر منتخب نیز در عین سادگى، مشکل است. از میان آثار نمایش داده شده سه اثر کاندید شدند. بسته بندى سمعکهای استارکی اثر ایمان آل مظفر، روغن زیتون داراب اثر سیدمحمود محمودی، و عطر فرمیسک اثر محمد مظفری.
و از میان این سه اثر، سید محمود محمودى براى بسته بندى روغن زیتون داراب، بدلیل اینکه، در عین درنظر گرفتن سلایق عام، سعى کرده عوامل بصرى و فیزیکى و اطلاعاتى بسته بندى را با ترکیبى متناسب براى سلیقه ای بالاتر به کار برد، برنده تندیس سرو نقره ایست.
- بخش موشن گرافیک و رسانه هاى دیجیتالى
در بخش رسانه هاى نو، هیات داوران سه اثر برتر را براى کاندیداتورى تندیس سرو نقرهاى انتخاب کرد. سایت مشما کار رضا علوى، تیتراژ عقاید یک آکتور کار على اصغر حسینى و کار انیمیشن سیرکو گرافیک اثر داوود مرگان.
و از میان این سه اثر، تندیس سرو نقرهاى را به داوود مرگان براى فیلم کوتاه سیرکو گرافیک، که انیمیشنى شیرین و جذاب با بکار بردن ساده ترین عوامل و زمانبندى مناسب و قابل درک و ارتباط براى عموم است، اهدا مىکند.
- بخش کارفرماى برتر
هیات داوران جایزه تندیس نقرهاى را به بانک ملت، براى امکان دادن به طراحان، و مناسب دانستن نوع تبلیغات با فکر و هوشمند، که نمونهاى در عالم تبلیغات تجارى امروز ماست، اهدا مىکند.