تصویر های شنیدنی


پوستر این رویداد/ اثر: مجید عباسی
گزیده ای از طراحی های گرافیک جلدهای صفحه ها و کاست های موسیقی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دهه پنجاه به نمایش در می آید.
در این نمایشگاه آثاری از سودابه آگاه، مصطفی اوجی، ابراهیم حقیقی، بهرام خائف، محمد رضا عدنانی، فرشید مثقالی و هوشنگ محمدیان به نمایش گذاشته خواهد شد.
این نمایشگاه که روز جمعه 8 دی ماه در ساعت 17 در نگارخانه ی ویژه افتتاح خواهد شد توسط مدرسه ویژه و شرکت گرافیک دید برگزار می شود.
علاقه مندان می توانند از این نمایشگاه تا تاریخ 15 دی ماه در گالری ویژه دیدن نمایند.

درباره نمایشگاه:

در تاریخ فرهنگ معاصر ایران به‌ویژه هنر، دهه‌ی چهل، دهه‌ای تعیین کننده و شاخص است. در این دهه موسیقی، شعر، قصه‌نویسی، نقاشی، تاتر، سینما، عکاسی، گرافیک و زمینه‌های دیگر هنری به طور چشمگیری شکوفا می‌شوند. اتفاق مهم در این دوران تاسیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سال ۱۳۴۴ است.
در سال ۱۳۴۹ مرکز سینمایی، مرکز تاتر و بخش گرافیک کانون به فعالیت‌های نشر کتاب که توسط سیروس طاهباز و محمود مشرف‌آزاد از آغاز انجام می‌شد، اضافه می‌شود که در آن فیلم‌سازان و نقاش‌های جوان به ساختن فیلم کوتاه و انیمیشن، آموزش و اجرای تاتر و طراحی گرافیک برای آثار منتشر شده برای کودکان پرداختند. این کانون توانست با مدیریت‌های فرهنگی درخور اشخاصی مانند لیلی امیرارجمند و فیروز شیروانلو، هنرمندانی چون بهرام بیضایی، عباس کیارستمی، نورالدین زرین کلک، احمد رضا احمدی، فرشید مثقالی، ابراهیم حقیقی، اکبر صادقی، ناصر تقوایی، مرتضی ممیز، آراپیک باغداساریان، مصطفی اوجی و ... را به خود جذب کند. در همان سال ها بخش طراحی گرافیک با حضور طراحان جوان و مبتکر به سرپرستی فرشید مثقالی شروع به کار کرد و هویتی مستقل یافت.
حاصل کار این بخش علاوه بر طراحی پوستر برای فیلم ها، نمایش‌ها و جشنواره‌های کانون ، طراحی روی جلد صفحه های زیبا و به یادماندنی گرامافونی بود که توسط کانون به سرپرستی احمدرضا احمدی منتشر می‌شد. این صفحه‌های گرامافون که در ابعاد ۳۳ و ۴۵ دور منتشر می‌شد، شامل شعرخوانی شعرای معاصر، مانند احمد شاملو، هوشنگ ابتهاج، مهدی اخوان ثالث، نادر نادرپور، شهریار و ... خوانش اشعارشعرای کلاسیک ادبیات ایران مانند مولانا، رودکی، حافظ، ابوسعید ابی‌الخیر و ... و به همراه آثار ماندگاری از موسیقیدانان ایرانی و کلاسیک جهان بود.
آشکارا شاهدیم که انتشار این آثار از کودکان و نوجوانان آن روز مردمانی با فرهنگ و هنرشناس برای امروز ساخته است.
نمایشگاه حاضر، مجموعه‌ای است از آرشیو خصوصی جلد صفحه‌های گرامافون  فیروز شافعی، که در ساعت ۵، هشتم دی ماه در گالری ویژه (خیابان خرمشهر، خیابان عربعلی، کوچه‌ی سوم، شماره‌ی ۵) برگزار می‌شود.
زمان انتشار: ۲۱:۳۸ ۱۳۹۵/۹/۲۸

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن