سیزدهمین کاشی ماندگاربر سردر خانهی ابراهیم حقیقی نصب شد
ابراهیم حقیقی در مراسم نصب "کاشی ماندگار"، ضمن تشکر از این طرح سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، گفت: «من از سال ۶۸ در این خانه سکونت دارم و تمام کارهای نقاشی و نمایشگاهیام در این خانه انجام میشود. افراد زیادی به این خانه رفتوآمد داشتهاند، حتی عباس کیارستمی وقتی جایزه جشنواره کن را دریافت کرد و به ایران برگشت به این خانه آمد. همچنین این خانه محل رفتوآمد بزرگانی چون مرتضی کاخی، بهرام دبیری، مرتضی ممیز بوده است.»
او افزود: «خانه در تعریف فیزیکی یک سقف است و وقتی معنا پیدا میکند که در آن زندگی جریان یابد. خانه در معماری ایرانی نیز دارای منزلت خاصی بوده است. خانه مکانی است که یک اتفاق مرتبط با زندگی در آن رخ میدهد و در هر شرایطی پناه همه است و ما همه به خانه پناه میبریم.»
حقیقی اضافه کرد: «قدرشناسی از تمام کسانی که برای اعتلای فرهنگ و هنر کشور کاری کردهاند کار بسیار پسندیدهای است. بسیار مهم است که این افراد حس کنند که شهر تنها در اختیار برجسازها نیست.»
او ضمن ارج نهادن به حرکت فرهنگی نصب کاشیهای ماندگار افزود: «هنرمندان میراث زنده کشور هستند و حفظ یاد و خاطره آنها جزو وظایف نگهداری از شهر محسوب میشود. پرداختن به ماندگار کردن افراد تأثیرگذار در فرهنگ و هنر در حفظ هویت شهر بسیار مؤثر است.»
حقیقی از بزرگان عرصه گرافیک معاصر ایران است که در ۱۳ مهر ۱۳۲۸ در تهران بهدنیا آمده و دارای مدرک کارشناسیارشد معماری از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است و فعالیتهای حرفهای خود را در رشته گرافیک از سال ۱۳۴۸ آغاز کرده است.
حقیقی عضو انجمن تصویرگران کودک، انجمن بینالمللی طراحان گرافیک (AGI)، انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و انجمن فیلمسازان مستند ایران است. او همچنین هم اکنون عضو هیئتمدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران است.
لازم به ذکر است اولین «کاشی ماندگار» بر سر در خانه ایران درّودی نقاش، نویسنده و کارگردان شاخص کشورمان نصب شد. مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی سازمان میراثفرهنگی : «این طرح که با خانه خانم ایران درودی نقاش برجسته کشورمان آغاز شده است، بهمنظور پیگیری کنوانسیون ۲۰۰۳ یونسکو که به پاسداری از میراث ناملموس بشری اشاره دارد، در دستور کار سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری قرار گرفته است.»
براساس این کنوانسیون باید گنجینههای زنده بشری را شناسایی و معرفی کنیم و به همین دلیل ما به این نتیجه رسیدیم که از خانههای مشاهیر و مفاخر که به شهرها هویت میدهند آغاز کنیم، در این طرح با شناسایی افرادی که نقشی در فرهنگ و هنر کشورمان دارند، کاشی ماندگار در سردر خانههای این مشاهیر و مفاخر نصب میشود.»