طراحی پوستر جشنواره‌های بین‌المللی به‌ طراحان شناخته‌شده سپرده شود


قباد شیوا معتقد است پوسترهای رویدادهای بین‌المللی جزو آثار ملی محسوب می‌شود و باید طراحی آنها را به هنرمندان شناخته‌شده و صاحب‌سبک سپرد.
قباد شیوا هنرمند طراح گرافیک درباره‌ی طراحی پوستر رویدادهای بزرگ بین‌المللی و انتظارات و توجهی که نسبت به این آثار از سوی مردم و هنرمندان وجود دارد، گفت: اینکه گاهی طراحی پوسترهای رویدادهای هنری را به جوانان واگذار می‌کنند، اتفاق خوبی است اما به هر حال نتیجه آن همان می‌شود که برای پوستر تئاتر فجر اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه پوستر جشنواره‌ی هفتم هنرهای تجسمی فجر را هنوز ندیده است، تأکید کرد: همه‌جای دنیا طراحی پوسترهای رویدادهای هنری خود را به هنرمندان بین‌المللی می‌سپارند، مثلاً طراحی پوستر جشنواره‌ای در آمریکا را یک هنرمند ژاپنی انجام می‌دهد. اما یک سری پوسترها را که یک اتفاق معمولی نیاز است، می‌توان به جوانان سپرد. طراحی پوستری برای رویدادهای بزرگ مثل جشنواره‌های فجر جزو آثار ملی قرار می‌گیرد و لازم است که به هنرمندان شناخته‌شده سپرده شود.
قباد شیوا با یادآوری خاطراتی از پوسترهای دوران انقلاب اسلامی بیان کرد: زمان انقلاب ایران من در آمریکا بودم. در شهر نیویورک روزنامه‌ای به نام نیویورکر منتشر می‌شود که هر روز یک ضمیمه دارد. ضمیمه‌ی روز یک‌شنبه‌ی آن را باز کردم و دیدم که پوسترهای زمان انقلاب ایران را چاپ کرده است. اصل آثار را آنها پیدا کرده و کنار هم منتشر کرده بودند. این یعنی این که ما مانیتور می‌شویم. به همین دلیل به عقیده‌ی من بهتر است طراحی پوسترهای جشنواره‌های بین‌المللی را مثلا به ۱۰ هنرمند شناخته‌شده و صاحب‌سبک بسپارند و از میان این ۱۰ اثر یکی را انتخاب کنند. ولی وقتی شکل فراخوانی پیدا می کند، نتیجه‌ی آن هم همین می‌شود که برای تئاتر فجر رخ داد و با استفاده از کامپیوتر و آثار دیگر طراحان پوستر می‌سازند که در نهایت هم منتشر می‌شود.
شیوا تصریح کرد: وقتی اولین پوستر تئاتر منتشر شد، من گفتم هر طراحی یک سلیقه‌ای دارد و کسی که آن را انتخاب کرده، مقصر است. ضمن اینکه انتخاب پوستر تئاتر فجر هم روند درستی را طی نکرد و آثار را جداگانه برای ما سه‌نفر یعنی آقای محیط طباطبایی، ابراهیم حقیقی و من ارسال کردند و هر کدام نظراتشان را اعلام کردند من هم وقتی آثار را دیدم گفتم هیچ‌کدام مناسب نیست، اما به ناچار یکی را انتخاب کردم با ذکر شرایطی که باید حتما تغییراتی در آن صورت می گرفت و بنابراین اثر نهایی انتخاب من نبود که متاسفانه مشخص شد کپی یک پوستر خارجی است. من در مورد پوستر اولیه‌ی تئاتر فجر هم گفتم که برای تئاتر گلریز خوب است اما برای یک جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر اصلا اثر خوبی نیست. دومی را هم که چاپ کردند و من مقصر نبودم چون انتخاب من نبود و آن را که انتخاب کرده بودم اثر دیگری بود که آن هم باید با تغییراتی به نتیجه می رسید.
وی افزود: روند داوری و انتخاب یک پوستر برای جشنواره‌ی بین‌المللی هم این‌گونه نیست که جداگانه برای افراد مختلف ارسال شود، بلکه داوران باید در کنار هم نظراتشان را ارائه کنند و برای این انتخاب خود با هم بحث کنند تا به بهترین انتخاب برسند.
شیوا در پایان با تأکید بر اینکه کار طراحی پوستر جشنواره‌ی تئاتر فجر مدیریت نشده بود، اعلام کرد: طراحی پوستر رویدادهای بزرگ هنری ایران را باید به طراحان شناخته‌شده و معتبر سپرد چرا که این آبروی مملکت ماست و لازم است که به آن توجه شود.
پوستر سی و سومین جشنواره‌ی بین‌المللی تئاتر فجر با انتقادهای بسیاری از سوی هنرمندان و علاقه‌مندان به تئاتر روبرو شد، به گونه‌ای که پوستر دومی برای این جشنواره در نظر گرفته شد و  پوستر دوم نیز مشخص شد که از روی یکی از آثار طراحان خارجی کپی‌برداری شده است.
چندی پیش نیز از پوستر هفتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر رونمایی شد که این پوستر نیز با اعتراض فرزاد ادیبی یکی از طراحان گرافیک ایران مواجه شد و آن را شایسته جشنواره‌ی بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر ندانست.
زمان انتشار: ۲۱:۳۸ ۱۳۹۵/۹/۲۸

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن