معرفی آثار برگزیده سال صنعت بسته‌بندی کشور



اولین مراسم سالانه اهداء جوایز و معرفی آثار برگزیده سال صنعت بسته‌بندی کشور با نام «بسته‌ها» در خانه هنرمندان ایران با حضور پر‌تعداد اساتید ، طراحان بسته بندی و علاقمندان برگزار شد.

در این مراسم ابراهیم حقیقی، قباد شیوا، بهرام کلهرنیا، دکتر محمد رزاقی، شهرزاد اسفرجانی، طاهره محبی‌تابان، بیژن جناب و بسیاری از هنرمندان شاخص هنرهای تجسمی حضور داشتند. در ابتدای این مراسم ایمان آل‌مظفر موسس وب‌سایت «بسته ها» و دبیر مراسم ضمن خوشامدگویی و تشکر از حضور علاقمندان و اساتید در این رویداد گفت: بسته‌ها نهالی است که با امیدها و آرزوهای فراوان ، در سال گذشته کاشته شد. این نهال با کمترین امکانات ولی با استفاده از بهترین و شایسته‌ترین تجربه‌ها، توانست رشد کند و امروز همراه با شما شاهد رشد و به بار نشستن آن هستیم . وی اشاره کرد که صنعت بسته‌بندی در ایران با کمبودها ، چالش‌ها و مشکلات عمده‌ای روبه‌رو است. از مواد و متریال گرفته تا طراحی و تولید. با گسترش بازار و ورود کالاهای انبوه و مشابه، مصرف‌کنندگان با معقوله پیچیده‌ای به نام انتخاب رو‌به‌رو هستند و این باعث رقابت شدید میان کالای تولیدکنندگان مختلف شود. تنها کسی در این رقابت پیروز می‌شود که ورزیده‌تر از سایرین باشد .

او گفت ما در بسته‌ها سعی کردیم آثاری را به نمایش بگذاریم و طراحانی را معرفی کنیم که از یک سطح استاندارد در طراحی بسته‌بندی برخوردار باشند. و در کنار آنها تلاش کردیم تا آثار دانشجویان با استعداد را هم به نمایش بگذاریم.و فرصتی را ایجاد کنیم برای تولید کنندگانی که مایل هستند از استعدادهای جوان استقبال کنند و به این واسطه وارد باز کار حرفه‌ای بشوند. او یادآور شد که اهداف این رویداد عبارتند از: انتشار کتاب سال بسته‌بندی، حمایت صنفی و حقوقی از طراحان بسته‌بندی، آشنایی مخاطبان با طراحی بسته‌بندی، ارتقاء سلیقه جامعه و مطالبات بیشتر آن‌ها از بسته‌بندی، برگزاری سمینار و دوره‌های آموزشی  و کارگاه‌های مختلف و جشنواره‌ها و در نهایت گرفتن حق کپی‌رایت برای آثار.

پس از وی بهرام کلهرنیا از طراحان و پژوهشگران پیشکسوت به روی صحنه رفت. کلهرنیا در ابتدای سخنان خود گفت که به نظر می‌رسد بسته‌بندی به عنوان یک پرسش از نخستین روزهای زندگی بشر با او همراه بوده. از زمانی که او نیاز به حفاظت از چیزی را داشته، او گفت که پژوهش‌های گوناگونی بر پیشینه‌ای این موضوع بسته‌بندی و ظرف‌ها توسط باستانشناسان و تاریخ‌دانان انجام شده و اشیاء گوناگونی از مدنیت‌های مختلف ما ایرانی‌ها یا ملت‌های پیش%:.7-!ایرانی باقی مانده که هنوز بسیار راز‌آمیز هستند که به سرعت مجموعه‌ای نقش و نگار‌ها با اهداف ارتباطی و جعت منتقل کردن معانی‌ای مانند برکت روی آن‌ها نشست تا زمان انقلاب صنعتی که بشر به طرز فکرهای جدیدی رسید و بسته‌بندی به مثابه معنای جدیدی در فرایند تحولات اجتماعی شکل بگیرد. کلهرنیا گفت: بسته‌بندی محصول دگرگونی در اندیشه و ضرورت‌های اجتماعیست. او گفت امروز منظره جهان از طریق بسته‌بندی به ما منتقل می‌شود. بسته‌ها حاوی و حامل شکل هستند و روایت‌های نو پدید از زبان معاصر انسان را به نمایش می‌گذارند.

پس از وی و توضیحات مجری، بیژن جناب از طراحان با سابقه‌ی صنعت بسته‌بندی به روی صحنه رفت و با ابراز خوشحالی از اینکه در این جلسه به صورت اختصاصی به موضوع بسته‌بندی پرداخته می‌شود گفت: طبیتا یک بسته‌بندی با اقشار مختلف مردم و استفاده کنندگان آن ارتباط مهمی دارد و هر بسته‌بندی سرمایه‌گزاری فراوانی در پشت آن قرار دارد که زحمات یک طراح در ارائه این بسته‌بندی بسیار می‌تواند مهم باشد. طراحان می‌توانند زیبایی و سلیقه و هویت را در جامعه به صورت وسیع گسترش بدهند و به مرور ذائقه و سلیقه‌ی مخاطب را عوض کرده و ارتقاء بدهند. و اگر طراحان هماهنگی‌های لازم را بین خود داشته باشند این کار را می‌توانند بهتر و سریعتر انجام بدهند. طبیعتا یک طراحی بسته‌بندی موفق اعتماد مشتری را جلب کرده و می‌تواند در مسائل اقتصادی تاثیر کلیدی و مهمی داشته باشد. وی ضمن ارائه‌ی توضیحات مهم و نکاتی تخصصی در رابطه با موضوع بسته‌بندی و طراحی آن گفت که به این رویداد و ایجاد سلیقه و فرهنگ‌سازی بسیار خوش‌‌بین است و از ایمان آل‌مظفر تشکر نمود.

بعد از سخنان بیژن جناب، شهرزاد اسفرجانی و ایمان آل‌مظفر از حامیان برنامه و توجه آنان به موضوع بسته‌بندی با دعوت آنان به روی صحنه و اهداء لوح تقدیر قدردانی نمودند. سپس در ادامه مراسم شهرزاد اسفرجانی رئیس هیئت داوران این رویداد ضمن ایراد سخنانی به اهمیت موضوع بسته‌بندی اشاره کرد و گفت که در سال‌های دور با دیدن یک بسته‌بندی قدیمی علاقه شدیدی به بسته‌بندی پیدا کردم و حالا که از آن سال‌های دور می‌گذرد ضرورت توجه به موضوع بسته‌بندی برای همه‌ی ما شدیدا احساس می‌شود. بسته‌بندی نسبت به تغییر جهان مسئول است و در کشور ما بین سه گروه طراحی صنعتی، طراحی گرافیک و خود صنعت بسته‌بندی و تولید محجور مانده. ما باید به بسته‌بندی مثل یک حلقه گمشده توجه کنیم و آن را در دستور کار توسعه کشور با تلاش خودمان قرار بدهیم و با توانمند‌سازی طراحان ، توانمند‌سازی مدیران و بالا بردن سرمایه‌گذاری در صنعت بسته‌بندی این موضوع را حمایت کنیم. این صنعت به شدت به طراح حرفه‌ای و ماهر نیاز دارد و سرنوشت یک کالا با طراحی خوب عوض می‌شود. فراموش نکنیم بسته‌بندی مرحله آخر خط تولید نیست، بلکه مرحله اول ورود به بازار و موفقیت است و آنرا دست‌کم نگیریم.

در ادامه‌ی صحبت‌های شهرزاد اسفرجانی بیانیه هئیت داوران متشکل از شهرزاد اسفرجانی، دکتر محمد رزاقی، علیرضا مصطفی‌زاده و مسعود نجات خوانده شد. در این بیانیه اعلام شد: قضاوت در حوزه بسته‌بندی همواره کاری سخت و دشوار است.  برای انتخاب یک بسته‌بندی برگزیده معیارهای زیادی وجود دارند که می‌بایست با دقت بررسی شده و مورد توجه قرار بگیرند.  شناسایی آثار مشابه و یا الگو برداری شده در میان تعداد انبوه بسته‌بندی در سراسر دنیا به راستی کاری دشوار است. هیات داوران با بیان خرسندی خود از تعداد آثار رسیده به وب سایت، پس از بررسی 103 اثر از 60 طراح در بخش حرفه‌ای و 20 اثر از 15 طراح ، با نگاه ویژه به تاثیر بسته‌بندی در چرخه اقتصادی و فروش کالا ، 3 اثر را در بخش دانشجویی به شرح ذیل کاندید آثار برگزیده سال بسته‌ها اعلام می دارد:
فرشته زینالی برای بسته‌بندی چای یاپراک
سید مصطفی سید‌ابراهیمی برای بسته‌بندی گیاهان دارویی حکیم
آزاده قلی‌زاده برای بسته‌بندی چای کیسه‌ای پردیس
از میان این 3 اثر، اثر آزاده قلی‌زاده برای بسته‌بندی چای کیسه‌ای پردیس به دلیل انتخاب و اجرای ساختار مناسب و خلاقیت /NB/KPر ایده به عنوان اثر برگزیده سال بسته‌ها معرفی شده، تندیس و دیپلم افتخار بسته‌ها به ایشان اهدا می‌شود.
در بخش حرفه‌ای به دلیل تعداد نسبتا زیاد آثار با کیفیت مطلوب و گروه‌های کالایی گوناگون،  6 اثر به شرح ذیل کاندید اثر برگزیده سال بسته‌ها شدند:
مهشید آسوده‌خواه برای بسته‌بندی موسسه خیریه معلولین و سالمندان کهریزک
علی قادری برای بسته‌بندی  Ice Tea   سن ایچ 
اثریکتا جبلی برای بسته‌بندی  کشمش شهدانه
علیرضا وزیری برای بسته‌بندی ظروف آشپزخانه پاتیلان
سارا صفی برای بسته‌بندی کرم ایزودرم
محمد سیار برای بسته‌بندی سیمان فارس
و در نهایت با اختلاف کمی، بسته‌بندی ظروف آشپزخانه پاتیلان اثر علیر%:.8,D8 زمان انتشار: ۲۱:۳۸ ۱۳۹۵/۹/۲۸

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن