ابراهیم حقیقی؛ به طور کلی یک گرافیک سالم نباید حتمن در آغاز هنری باشد


گرافیک هنر دیواری نیست و همین ویژگی وجه تمایز گرافیک از نقاشی است.
ابراهیم حقیقی طراح گرافیک و طراح پوستر در گفت‌وگو با ستاد خبری نخستین جشنواره انسان و ترافیک با بیان این مطلب افزود: اگر این حرفه درست رفتار کند، اطلاع و آگاهی را از گونه خشکش خارج کرده و با زیبایی‌شناسی و نوآوری که در ذاتش وجود دارد به هنر نزدیک‌تر می کند. در واقع آن آگاهی را قابل قبول‌تر و قابل فهم‌تر می‌کند.

وی در ادامه گفت: در بسیاری از تابلوهای تبلیغاتی و بسیاری از مجلات و روزنامه‌ها شاهد تصاویری هستیم که خالق آن تصاویر به خیال خود می‌اندیشد که درست رفتار کرده، حال آنکه این تصاویر هم از بعد هنری و هم از بعد اطلاع‌رسانی ضعف‌های زیادی دارد. مثلن آگهی فیلم‌هایی که بر روی تابلوهای تبلیغاتی نصب می‌شود در یکی دو سال اخیر این وضعیت را دارند. بیننده در این تصاویر چیزی جز تصویر بزرگ ستاره‌های فیلم نمی‌بیند. یعنی این بیننده با تماشای این تصویر هیچ درکی از فضای فیلم نمی‌کند. آیا فیلم جنایی با عاشقانه است؟ یا فضای خانوادگی دارد؟ خوب این تصویر نشان‌دهنده یک رفتار ناموفق است.
حقیقی در پاسخ به این پرسش که یک اثر گرافیکی به طور مستقل تا چه میزان در این بسترسازی مؤثر است، اظهار داشت: به طور کلی یک گرافیک سالم نباید حتمن در آغاز هنری باشد. مثلاً زمانی که شما به قبض تلفن و یا برق نگاه می‌کنید در وهله اول متوجه نمی‌شوید که این قبض آیا متعلق به شماست یا به همسایه شما تعلق دارد؟ یا این قبض مربوط به تلفن است یا برق؟ شما پس از چند بار مطالعه کم‌کم کشف می‌کنید که این قبض به چه کسی تعلق دارد و مربوط به چه چیزی است. مشکل اساسی در طراحی این قبض‌هاست که ارتباطی به هنر ندارد. این قبض‌ها باید به گونه‌ای طراحی شوند که اطلاعات درست را به سرعت به مشتر برسانند. در موارد دیگر هم وضع به همین گونه است.
این طراح گرافیک در پایان به ارزیابی جشنواره‌ها پرداخت و گفت: من جشنواره‌‌ها را به 2 نوع تقسیم می‌کنم. اول؛ جشنواره‌هایی که به برگزاری جشنواره‌ بسنده می‌کنند. در این نوع جشنواره‌ها با پایان یافتن زمان جشنواره همه چیز به پایان می‌رسد و شرکت‌کنندگان را بیشتر علاقمندان این حرفه‌ها تشکیل می‌دهند. دوم؛ جشنواره‌هایی که به همه جا تسری پیدا می‌کنند. ببینید گرافیک یک هنر کاربردیست. گرافیک هنر دیواری نیست. همین ویژگی‌ وجه تمایز گرافیک از نقاشی است. اگر این جشنواره‌ها در جامعه درونی شوند آثار گرافیکی این جشنواره‌ها در درون جامعه به بلوغ لازم خواهند رسید.
زمان انتشار: ۲۱:۳۸ ۱۳۹۵/۹/۲۸

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن