استفاده از پوسترهای عاشورایی راه را بر گسترش آثار سخیف می‌بندد


محمد خزایی دبیر سومین سوگواره پوسترهای عاشورایی با اشاره به استفاده برخی از هیات‌های عزاداری سالار شهیدان از شمایل‌نگاری‌هایی که سنخیتی با هنر والای شیعی ندارند، گفت: ارایه پوسترهای منتخب سوگواره پوسترهای عاشورایی در ابعاد بزرگ به شکل بیل بورد می‌تواند نمونه‌های از هنر شیعی ارایه دهد که به خوبی درونمایه حماسه عاشورا را به شکل ارزشمند هنری و همساز با اعتقادات مذهبی شیعی متجلی کند.
این هنرمند با اشاره به آثار استاد فرشچیان که اکنون در همه هیات‌ها و دسته‌های عزاداری مورد استفاده هستند، گفت: آثار استاد فرشچیان با توجه به ارزش هنری و مایه اعتقادی آن، جای خود را در میان مردم باز کرده‌اند.
او افزود: ویژگی آثار استاد فرشچیان آن است که حماسه جاودانه کربلا را به شکلی هنرمندانه در قالب تصویر و همساز و همپا با اعتقادات مذهبی شیعی ارایه کرده است.
خزایی گفت: ارایه پوسترهای عاشورایی در دسته‌های عزاداری سالار شهیدان که از زبان رمز و تمثیل برای بیان درون مایه‌های دینی و اعتقادی ما استفاده می کنند نیز می‌تواند نمونه‌هایی از هنر تصویری شیعی در سطح وسیع ارایه کند که راه را بر تهاجم فرهنگی آثار سخیفی مانند شمایل‌های یاد شده ببندند.
خزایی توضیح داد: هنرهای تجسمی در ایران همواره در خدمت رواج و بیان عمق حماسه عاشورا به کار رفته است و به شکل‌های گوناگون از جمله کتیبه نویسی و طراحی پرچم و کتل نمود داشته است.
وی در پایان تاکید کرد: هنر گرافیک نیز امروز می‌تواند به خوبی در خدمت ترویج این حماسه دینی باشد.

زمان انتشار: ۲۱:۳۸ ۱۳۹۵/۹/۲۸

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن