فرخوان دوسالانه‌ی پوستر بولیوی ۲۰۱۷

مترجم: ریحانه دقیقیان

فرخوان دوسالانه‌ی پوستر بولیوی  (BICeBe)، 2017 منتشر شد.
لازم به ذکر است که «پریسا تشکری» از داوران این رویداد است.
متن این فراخوان بدین شرح است:

شرایط شرکت‌کنندگان
شرکت در این فراخوان برای تمام هنرجویان، طراحان گرافیک، هنرمندان و عکاسان، با هر سن و ملیتی، آزاد می‌باشد. پوسترهای طراحی شده می‌بایست بین آوریل 2015 تا فوریه ی 2017 منتشر شده باشند، به استثناء پوسترهایی که در گروه D شرکت کرده‌اند و نباید پیش از این منتشر شده باشند.
هر شرکت‌کننده می‌تواند با حداکثر 5 پوستر در گروه های A، B، C و D شرکت نماید. در گروه D مجموعه پوستر پذیرفته نمی‌شود. هر شرکت‌کننده درگروه E می‌تواند دو اثر گیف انیمیشن ارسال نماید. بنابراین حداکثر تعداد آثار ارسالی توسط هر طراح یا استودیو، 5 پوستر و 2 گیف می‌باشد. هر مجموعه پوستر به عنوان یک اثر محسوب نمی‌شود
تکنیک طراحی آزاد است. اندازه‌ی آثار در گروه های A، B و C نباید از 40 x 60 سانتی‌متر کمتر باشد. سایز آثار ارسالی در گروه D، باید 70 x 100 سانتی‌متر بوده و به صورت عمودی طراحی شده باشند. پوسترهای متحرک در گروه E نیز می‌بایست به صورت عمودی، در سایز 500x 691 و با زمان کمتر از 15 ثانیه طراحی شده باشند.
شرکت‌کنندگان می‌توانند در گروه‌های زیر شرکت نمایند:

گروه‌های پوسترهای منتشر شده:
گروه A: پوسترهایی با عناوین و فعالیت‌های فرهنگی.

گروه B: پوسترهایی با موضوعات سیاسی و اجتماعی.
گروه C: پوسترهایی در باب تبلیغات، تجارت، محصولات یا خدمات.

گروه‌های پوسترهای منتشر نشده:
گروه D: پوسترهای منتشر نشده با موضوع ضایعات الکترونیک.

گروه E: گیف‌های منتشر نشده با موضوع آزاد.

برای گروه‌های D و E تنها آثار منتشر نشده و اصل پذیرفته می‌شوند، نه آثاری که پیش از این در رسانه‌های چاپی یا دیجیتالی (شامل شبکه‌های اجتماعی، بلاگ‌ها، وبسایت‌ها و سایر فراخوان‌ها) منتشر شده باشند. شرکت‌کنندگان در گروه D نیز می‌بایست با توجه به توضیحی که برای موضوع گروه D ارائه می‌شود، دیدگاه خود را نسبت به ضایعات الکترونیک به تصویر بکشند.

ارسال اینترنتی پوسترها
آن چه پیش از ارسال باید مد نظر قرار دهید:
طراح می‌بایست یک آدرس ایمیل صحیح و فعال را جهت برقراری ارتباط در اختیار فراخوان بگذارد.
نمی‌توان با چند ایمیل مختلف، چند بار برای فراخوان پوستر ارسال نمود، در این صورت تنها 5 پوستر اولی که ارسال شده‌اند، در فراخوان شرکت داده خواهند شد.
مجموعه پوسترها، به عنوان «یک اثر» به شمار نمی‌آیند.
پیش از ارسال آثار، صحت فرمت و رزولوشن را مجدداً بررسی نمایید تا سیستم در ارسال آثار شما اختلالی ایجاد نکند.

ارسال پوستر:
به این آدرس بروید
اطلاعات لازم را تنها به زبان انگلیسی یا اسپانیایی وارد نمایید.
در گروه‌های A، B، C و D طول پوستری که ارسال می‌نمایید 60 سانتی‌متر بوده، به صورت JPG، با فرمت RGB با 300dpi و به صورت زیپ شده (8 compression) باشد. حجم هر پوستر نباید از 10 مگابایت بیشتر باشد.
برای گروه E نیز آثار با 500x 691 پیکسل، به صورت عمودی، با مدت زمان 15 ثانیه و حداکثر حجم 2 مگابایت ارسال شوند.
پس از پذیرفتن تمامی شرایط و قوانین فراخوان، بر روی دکمه‌ی ارسال (send) کلیک نمایید.
در صورتی که ارسال خود را به صورت صحیح انجام داده باشید، ظرف 48 ساعت ایمیل رسید آثار را دریافت خواهید نمود. جهت جلوگیری از ابطال ارسال خود، تنها یک‌بار فایل های خود را ارسال نمایید.

آخرین مهلت ارسال آثار:
جمعه، 10 مارس 2017(20 اسفند ماه 1395)، تا ساعت 12:00 به وقت گرینویچ

ارزیابی و انتخاب آثار:
پوسترهای ارسالی توسط تیم منتخب فراخوان بولیوی شامل طراحان، هنرمندان، تصویرگران و موزه‌داران صاحب نام، ارزیابی و برگزیده خواهند شد.

اسامی برگزیدگان، روز دوشنبه 24 آوریل 2017  (4 اردیبهشت‌ماه 1396) بر روی وبسایت فراخوان و شبکه‌های مجازی آن، منتشر خواهد شد.
داوران این رویداد در قاب تصویر:


 

درباره‌ی ارسال پستی پوسترهای چاپ شده:
طراح یا استودیوی شرکت‌کننده در فراخوان، پذیرفته است که در صورت برگزیده شدن اثر ارسالی، دو نسخه‌ی پرینت شده‌ی هر پوستر منتخب را برای فراخوان پست نموده، یا هزینه‌ی چاپ آن‌ها را از طریق WESTERN UNION پرداخت نماید (50 دلار امریکایی به ازای هر پوستر). در صورتی که هیچ اقدامی در جهت پست پوستر چاپی یا پرداخت هزینه‌ی چاپ صورت نگیرد، اثر برگزیده از مرحله‌ی داوری نهایی حذف خواهد شد.
یک فرم از طریق ایمیل به شرکت‌کننده‌ی منتخب ارسال خواهد شد. شرکت‌کننده موظف است آن را پرینت گرفته، تکمیل نموده و با چسب نواری (نه چسب مایع) در گوشه‌ی پایین سمت راست پشت پوستر نصب نماید. فرم می‌بایست تنها به زبان انگلیسی یا اسپانیایی تکمیل گردد.
برای آثار چاپی پست شده باید بسته‌بندی تدارک دیده شود که از آسیب رسیدن به پوستر در حمل و نقل جلوگیری شود. در صورتی که پوستر چاپی پست شده به صورت تا شده یا آسیب دیده به دست فراخوان برسد، می‌بایست هزینه‌ی چاپ آن به همان صورتی که اشاره شد پرداخت شود.
فراخوان با شرکت‌کنندگان برگزیده ارتباط خواهد گرفت. شرکت‌کنندگان منتخب می‌بایست آثار چاپ شده خود یا هزینه‌ی آن را ظرف مدت 35 روز پس از اعلام اسامی برندگان، برای فراخوان ارسال نمایند.
پوسترهای چاپ شده می‌بایست از طریق خدمات پست عمومی  و EMS ارسال شوند. زیرا برگزارکننده هزینه‌های مضاعف گمرک که شامل پست‌های خصوصی می‌شوند را عهده دار نخواهد شد) مانند شرکت‌های DHL، UPS، FEDEX و (... هنگام ارسال، عبارت زیر حتماً بر روی بسته‌ی پستی قید شود:

NO COMMERCIAL VALUE/SIN VALOR COMERCIAL

جوایز:
گروه های A، B و C :
نفر اول مدال و دیپلم افتخار
نفر دوم مدال و دیپلم افتخار
نفر سوم مدال و دیپلم افتخار
گروه D :
نفر اول 4000 دلار امریکا
نفر دوم مدال و دیپلم افتخار
نفر سوم مدال و دیپلم افتخار
گروه E :
نفر اول مدال و دیپلم افتخار
نفر دوم مدال و دیپلم افتخار
نفر سوم مدال و دیپلم افتخار
پوستر برتر بولیوی (شرکت‌کننده‌ی اهل بولیوی):
مدال و دیپلم افتخار
پوستر برتر بولیوی در گروه D، ضایعات الکترونیک:
1000 دلار امریکایی از طرف موسسه ی استاس ویوو
و چند جایزه ی افتخاری دیگر

برگزار‌کننده‌ی فراخوان، بدین وسیله پرداخت جوایز نقدی را ضمانت می‌نماید. در صورت لزوم، هزینه‌ی گمرک بر عهده‌ی شرکت‌کننده می‌باشد.

توضیحات گروه D، پوسترهای منتشر نشده با موضوع ضایعات الکترونیک:
از پیامدهای پیشرفت حیرت‌انگیز تکنولوژی در دهه‌های اخیر، انباشتگی بیش از پیش ضایعات الکترونیک است که اکنون سرعت رشد چشم‌گیر آن رو به افزایش است.
سال‌هاست که تکنولوژی آدمی را فرا گرفته است، (و با وجود مرزهای وسیعی که میان سرزمین های مختلف وجود دارد و هنوز تکنولوژی به زندگی کمتر از 42 درصد جمعیت کره‌ی زمین ورود کرده است) لوازم الکترونیک تقریباً به شکلی عادی جزو امکانات روزمره‌ی انسان به شمار می‌رود. حتی می‌توان آن را وسیله‌ی توسعه‌ی فردی معرفی نمود. اما از آن جایی که هر چیزی آغاز و پایانی دارد، سکونت ابدی بر روی قفسه‌ها و ویترین ها انتظار این پدیده را نیز می‌کشد. پدیده‌ای که اکنون برای بشر مشکل‌ساز شده است در حالی که هدف اختراع و رشد آن، سهولت بخشیدن به زندگی انسان بود.
همه‌ی ما در تولید روزانه‌ی ضایعات الکترونیک سهیم هستیم. سالانه بیش از 46 میلیون متریک تن ضایعات الکترونیک تولید می‌شود، که به طور میانگین سهم هر سکنه روی کره‌ی زمین برابر با سالانه 6 کیلوگرم می‌باشد.  WEEE یا ضایعات الکترونیک ممکن است حاوی مواد شیمیایی آسیب‌زا و فلزات سنگین مانند بریلیوم، کروم، کادمیوم، آرسنیک، سلنیوم، آنتیمون، سرب، جیوه و همچنین طلا، نقره و مس باشند.

حدود 60 درصد از ضایعات الکترونیک یا e-waste شامل دستگاه‌های بزرگ و کوچک خانگی هستند، مانند یخچال‌ها، ماشین لباس‌شویی‌ها، تسترها، جاروبرقی‌ها، ماشین‌های اصلاح، ... و 7 درصد آن را نیز موبایل‌ها، کامپیوترها، پرینترها و سایر دستگاه‌های دیجیتال تشکیل می‌دهند. زباله‌های الکترونیک پر از ذرات سمی هستند که با هوا، نور خورشید یا باران واکنش می‌دهند و مواد شیمیایی را آزاد می‌کنند که هوا، آب و خاک را آلوده می‌سازند. این مواد، دیر یا زود، به بدن ما راه پیدا کرده و بیماری‌های مختلف را سبب خواهند شد.
تنها 17 درصد از این ضایعات در کل دنیا بازیافت می‌شوند. سخت‌ترین قسمت کار، تدوین قوانینی محکم و پایدار مبنی بر بازیافت این ضایعات، در جهت بهبود شرایط زندگی و حفظ محیط‌زیست می‌باشد. این گونه بازیافت می‌تواند نفع بسیاری برای تولید‌کنندگان لوازم الکترونیک باشد.
بر اساس تحقیقات دانشگاه سازمان ملل متحد، تغییر رفتار کاربران نیز می‌تواند تاثیر به سزایی درکاهش این مشکل داشته باشد. ارزیابی قیمت‌ها و اهمیت‌دادن به قابل بازیافت یا غیر قابل بازیافت بودن محصول توسط خریدار می‌تواند نقش موثری در تغییر تولیدات داشته باشد. باید تجارت هوشمندی را خلق کنیم که در آن مدیریت ضایعات الکترونیک جزو اولویت های تولیدکنندگان باشد، و این اصل، مبنای رقابت آن‌ها را تشکیل دهد. همچنین لازم است به عنوان کاربر/خریدار، آگاهی خود را افزایش دهیم و خواستار محصولات قابل بازیافت باشیم.
خوب است بدانیم مسئولیت ضایعات الکترونیک تنها بر عهده‌ی تولیدکنندگان نیست. برنامه‌های اقتصادی از پیش تعیین شده‌ای که جمعیت بسیار خریداران را به استفاده از این محصولات ترغیب می‌کنند، تا حرص صنعت مورد نظر و خودخواهی کاربر را تامین نماید، نیز بی‌تاثیر نیستند. همه‌ی ما در این پدیده شریک هستیم
.

 

 

زمان انتشار: ۹:۲۰ ۱۳۹۵/۱۱/۱۶

ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
ایمیل

قوانین ارسال نظر

نظراتی که حاوی توهین باشند، منتشر نمی‌شود
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید

متن